K1 i Boks

Donosimo vam sve informacije o večerašnjem spektaklu: Evo gdje možete gledati okršaj Joshue i Ngannoua

Knockout Chaos press konferencija

 Profimedia
Sitno brojimo do početka najiščekivanijeg boksačkeg ‘eventa‘ u ovoj godini, a u nastavku pročitajte sve vas zanima oko predstojećeg ‘showa‘ u saudijskoj prijestolnici

Pred nama je spektakularna priredba, "Knockout Chaos", koja tjednima diže prašinu u boksačkom svijetu i golica maštu borilačkih fanova. U skladu s trendom koji se odnosi na veliki broj boksačkih (osobito teškaških) mečeva visokog profila u posljednje vrijeme, i ovaj "event" će se održati na Bliskom istoku, točnije u Rijadu, u Kingdom Areni.

Prijenos priredbe U Hrvatskoj, kao i u većini Europskih zemalja, bit će moguće pratiti samo putem DAZN servisa. Cijena prijenosa ja 19,99 eura, a priredba počinje u 17:00 sati, glavna borba večeri se otprilike očekuje oko 23 sata.

Večeras ćemo gledati deset mečeva, od čega će dva biti za pojas. Glavne zvijezde večeri, dakako, su Anthony Joshua i Francis Ngannou, čiji će međusobni okršaj predvoditi glamuroznu priredbi u saudijskoj prijestolnici. Iako se radi o borbi koja ne uključuje pojas "na stolu", radi se o poslastici koju s nestrpljenjem očekuju vidjeti brojni borilački fanovi, kako oni zagriženi, tako i oni rekreativni. Sama najava ovog događaja u stilu “Streetfight” igrice poručuje nam da bi večeras sve moglo biti moguće.

"AJ" protiv "Predatora"

Očekuje nas spektakularni okršaj između bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka u boksu i bivšeg vladara UFC-ove "heavyweight" divizije, koji je zakazan na deset rundi. Joshua je, nakon dvije teške borbe protiv Oleksandra Usyka, ostvario niz od tri pobjede, uključujući i pobjednu protiv Otta Wallina. U ringu će ga sada dočekati najmoćniji nokauter današnjice koji, unatoč svojim eventualnim tehničkim ograničenjima, predstavlja opasnost za svakog čovjeka s kojim uđe u borilište. O tome da kamerunski nokauter ima što za reći među konopcima, svjedoči i njegova izvedba protiv Tysona Furyja kojom je šokirao boksački svijet, dobrano namučio aktualnog svjetskog WBC prvaka i za dlaku ostao bez pobjede. Unatoč porazu u tom meču, Ngannou je dobio veliki vjetar u leđa te smatra kako može konkurirati bilo kojem borcu na svijetu pa tako i Joshui.

Kako će izgledati okršaj Joshue i Ngannoua? Hoće li disciplinirani i kvalitetno pripremljeni "AJ" održati boksački "masterclass" 37-godišnjem Kameruncu? Što ako poneka Francisova "bomba" pronađe put do Joshuine brade? Može li Ngannou ponovno šokirati svijet? Odgovore na ta pitanja saznat ćemo večeras, ali jedna stvar je poprilično sigurna - u ringu Kingdom Arene čeka nas vatromet - a s obzirom na borilačke karakteristike Joshue i Ngannoua, za pretpostaviti je da bi borba mogla završiti prije posljednjeg gonga.

Sunaslovna borba također jamči spektakl

U sunaslovnoj borbi večeri, Zhilei Zhang sučeljava se s Josephom Parkerom u teškoj kategoriji. Zhang ide po svoju drugu obranu privremenog WBO pojasa nakon što je postigao uzastopne pobjede nokautom protiv Joea Joycea. Kinez trijumfom može dobiti veliki meč u domovini, dok bi se Parker u slučaju pobjede vratio put prema svjetskom pojasu budući da WBO "interim" titula zapravo podrazumijeva status obveznog izazivača te federacije. S obzirom na borilačke kvalitete kineskog i novozelandskog predstavnika, "co-main event" također nam jamči vrhunsku teškašku poslasticu.

Ostatak "carda"

Za WBC svjetsku titulu perolake kategorije održat će se borba između Rey Vargasa i Nicka Balla. Vargas će u tom susretu biti favorit, s obzirom na njegovu bogatu boksačku karijeru i iskustvo. Međutim, ne smije se podcjenjivati dosad neporaženi Britanac, Nick Ball. Israil Madrimov (9-0-1) i Magomed Kurbanov (6-1-0) suočit će se u borbi za upražnjenu WBA titulu u super velter kategoriji. Ovaj meč će biti prilika za obojicu da pokažu svoju vrhunsku formu i zasluže prestižnu WBA titulu. Očekuje nas i okršaj Marka Chamberlaina (14-0-0) i Gavina Gwynnea (17-2-1), dva europska prvaka lake kategorije. Chamberlain je manje iskusan profesionalni borac, s obzirom na to da je imao 6 borbi manje, te je svoj debi imao 2018. godine, 2 godine i 4 mjeseca kasnije od Gwynnea, čiji je prvi profesionalni meč bio 2016. A kada je riječ o teškaškom okršaju između Justisa Hunija (8-0) i Kevina Lerene (30-2), privremeni WBC prvak “bridgerweight” kategorije, suočava se s mnogo manje iskusnim 24-godišnjakom.

Preliminarni dio

U prvom dijelu večeri gledat ćemo, Jacka McGanna (9-0-1) i Louisa Greenea (16-4) koji će se sukobiti se u 10 rundi u super velter kategoriji. Među ostalim borbama tu je i Roman Fury (3-0) iz UK-a koji se suočava s Martinom Svarcom (2-0) iz Češke u meču od 4 runde u teškoj kategoriji. Također na programu, Ziyad Almaayouf (4-0) domaćin iz Saudijske Arabije dočekat će Christiana Lopeza Floresa (14-35-2) iz Meksika u meču super lake kategorije. Osim toga, Andrii Novytskyi (9-0) iz Ukrajine borit će se protiv Juana Torresa (11-5-1) iz SAD-a u meču od 8 rundi u teškoj kategoriji.

Linker
26. travanj 2024 10:15