K1 i Boks

Fury otkazao meč protiv Jake Paula: Bivši UFC-ov prvak ekspresno uskočio kao zamjena!

Jake Paul

 Jason Miller/Getty images/Profimedia
Polubrat Tysona Furyja ipak neće boksati 18. prosinca na Floridi

Jake Paul ostao je bez protivnika za kojeg su mnogi vjerovali da će napokon pobijediti YouTubera. Tommy Fury (7-0-0, 4 KO) morao je otkazati svoj nastup koji je bio zakazan za 18. prosinca ove godine. Radi se o zdravstvenom problemu koji zasad nije jasnije definiran.

Polubrat Tysona Furyja nije boksač visoke razine, no ima njegove ambicije u ringu su velike i slavio je u svih sedam dosadašnjih profesionalnih mečeva. Tyson Fury zaprijeto je svom polubratu da će morati promijeniti prezime ukoliko izgubi od Paula i nema sumnje kako je Tommy bio izuzetno motiviran za ovaj meč. Međutim, morat će ga odgoditi za neku drugi datum, ako bude prilike naravno.

Dobre vijesti za Jakea Paula brzo su pristigle. Zamjena je ekspresno pronađena, a radi se o bivšem UFC-ovom prvaku velter kategorije, Tyronu Woodleyju. Upravo Woodley bio je Jakeov protivnik u posljednjem meču, a YouTuber je krajem osmog mjeseca slavio podijeljenom sudačkom odlukom. Woodley je na sve moguće načine pokušavao doći do revanša i silno je željan još jedne prilike. Spletom okolnosti, Woodley će uistinu dobiti priliku za revanširati. Jake Paul putem Twittera potvrdio je vijesti o Furyjevom otkazivanju nastupa.

''Službeno je. Tommy Fury je najveća kujica u boksu. Povukao se iz borbe. Furyji su se povukli zbog medicinskih razloga. Tko zna što se je**no događa u tom kampu? Nisam mogao vjerovati kad sam čuo ove vijesti, niti dalje se ne čini stvarnim. Propustio je najveću zaradu u svom životu. Sada će gledati iz svog doma i platit će mi 60 dolara (cijena PPV-a, op.a.), umjesto da je bio plaćen u milijunima dolara. Ja sam se borio sa slomljenim nosom i bolestan. Ovo je boks. Službeno je: On se uplašio.'' rekao je Jake, a zatim je potvrdio i zamjenu u vidu Tyrona Woodleyja.

''Dobre vijesti su da smo nazvali gospodina Tyrona Woodleyja i pitali ga želi li se boriti. On je pristao, a ja ću mu dati dodatnih 500 tisuća dolara ako me nokautira. Nisam ga nokautirao prvi put, ali vraćam se, ostvarit ću ludu pobjedu i nokaut za 'highlightse'. Show se nastavlja.''

Dakle, Jake Paul 18. prosinca ima priliku ostvariti petu pobjedu u svojoj karijeri te će ponovno boksati protiv bivšeg prvaka UFC-a. Tyron Woodley s druge strane, tražit će prvu boksačku pobjedu, no pokušat će i barem djelomično popraviti svoj ugled koji je poprilično narušen porazom od YouTubera.

Linker
04. svibanj 2024 03:53