K1 i Boks

Joe Joyce odgovorio na Joshuine prozivke: ‘Rado bih se borio, ali vjerojatno ćeš odabrati Whytea‘

Joe Joyce

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Privremeni svjetski prvak prema WBO organizaciji više je nego zainteresiran za obračun protiv Joshue

Velika je vjerojatnost da gotovo nitko nije ostao oduševljen novim nastupom i novom pobjedom Anthonyja Joshue. ‘‘AJ‘‘ je rutinski porazio Jermainea Franklina, nije tu bilo ničeg spektakularnog, ali više nego dovoljno za novu pobjedu.

‘‘AJ‘‘ je tako upisao prvu pobjedu od 12. mjeseca 2020. godine i prekinuo je gubitničku seriju od dva uzastopna poraza. U oba navrata izgubio je od Oleksandra Usyka i trebala mu je pobjeda za povratak samopouzdanja. Joshua se sada može okrenuti nešto težim izazovima od Jermainea Franklina, a još uoči borbe protiv Franklina, Joshua je istaknuo jedno ime kao potencijalnog protivnika.

‘‘Joe Joyce me najviše zanima. Sviđa mi se ta borba, mislim da bi zainteresirala ljude, a Joe Joyce je iz iste države kao ja i stoga taj meč ima smisla.‘‘, govorio je Joshua pred medijskim predstavnicima.

Joyce (15-0, 14 KO) je trenutno WBO-ov privremeni prvak svijeta u teškoj kategoriji, a tu titulu branit će 15. travnja (četvrti mjesec) protiv Zhileija Zhanga. Porazi li Zhanga, bit će krajnje vrijeme da Joyce dobije priliku protiv nekog od same elite teške kategorije.

Zhilei Zhang i Joseph Parker kojeg je Joyce porazio u svom posljednjem nastupu, dobri su protivnici, ali ipak ne pripadaju baš samom vrhu. Joshua je stepenica iznad njih, a Joyce je odgovorio na Joshuinu prozivku.

‘‘Drago mi je da Joshua napokon spominje moje ime. Imao sam osjećaj kao da je bacio svoj mobitel u rijeku Hudson još nakon poraza u New Yorku (2019. godine protiv Andyja Ruiza) i prestao je odgovarati na moje poruke. Za dva tjedna čeka me meč protiv boksača s kojim Joshua nije htio imati posla i izbjegao je taj meč - 198 centimetara visoki srebrni Olimpijac. Joshua se borio protiv nekog tko nije tog pedigrea, protiv tipa koji djeluje stopu (30,48 cm) niže od njega.‘‘, započeo je Joyce, a potom je dodao.

‘‘Volio bih taj meč odraditi tijekom ljeta. Dvojica ponajboljih u Velikoj Britaniji jedan protiv drugog. Pobjednik se bori protiv Tysona Furyja! Ali nisam siguran da Joshua to uistinu želi. Ovo je vrlo lak meč za ugovoriti. Naši menadžeri jako se dobro poznaju i vjerujem da bi se dogovorili bez problema, ali očekujem da će oni pronaći izliku. Joshua može govoriti o teškim mečevima protiv mene i Furyja, ali on će vjerojatno tražiti meč protiv nekog koga je već porazio, poput Dilliana Whytea npr. Mislim da mu treba povratak samopouzdanja.‘‘, zaključio je Joyce.

Joe se mora prije svega fokusirati na Zhanga, a ostvari li novu pobjedu u tom meču, tko zna, možda Joshua uistinu bude sljedeći. Boksaču protiv Joycea vjerojatno neće ponestajati opcija.

Linker
04. svibanj 2024 17:34