K1 i Boks

Joshua objasnio naguravanje nakon borbe: ‘Gurnuo sam mu glavu, a njemu je proradio ego‘

 Jermaine Franklin,
Anthony Joshua 

 Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia
Sada se zna tko je započeo s naguravanjem

Odmah nakon završetka meča između bivšeg prvaka Anthonyja Joshue i Jermainea Franklina mogli smo vidjeti kratko naguravanje, te potom razdvajanje boraca od strane osiguranja. Iako mnogima nije bilo jasno zašto je do toga uopće došlo, a na snimci se nije baš moglo zaključiti je li incidentu kulminiralo dobacivanje uvreda ili možda nekakav fizički čin, Joshua je iskoristio priliku i na presici za novinare pokušao objasniti kako je do svega toga došlo.

"On je htio pobjedu i rundu za rundom smo si neprestano dobacivali. Odmah nakon završetka borbe ja sam mu odgurnuo glavu, nakon čega je njemu proradio ego i ponos radi svega što se dogodilo u ringu. Sve je to kulminiralo tek nakon posljednjeg zvona. To je sve što je bilo, ali i dalje se respektiramo. Vi na ekranima samo gledate borbu, ali za nas u ringu tu je puno više od toga, tu je ponos." - objasnio je Joshua.

Bivši prvak se također dotaknuo toga da nije uspio nokautirati Franklina, što bi bila puno atraktivnija i značajnija pobjeda.

"Duboko u sebi nisam zadovoljan jer je primarni cilj bio da ga nokautiram. Ništa ne može nadmašiti pobjedu nokautom. Ali što je tu je. Vratila mi se strast prema boksu i tu me čeka još puno posla. Lista je duga i neću stati dok sve to ne odradim. I dalje lovim svoj san." - zaključio je Joshua.

Ova pobjeda Joshui je otvorila mnoga vrata, pa tako i ona za napad na titulu. Ako Fury i Usyk ne uspiju dogovoriti uvjete, situacijom bi se mogao okoristiti Joshua i pokušati se ubaciti odmah u borbu za Pojas protiv Furyja. No taj scenarij i nije tako jednostavan s obzirom na to da bi Fury uskoro htio boksati, a Joshua je svoju borbu tek odradio. Potreban je tu odmor, rehabilitacija, te prolazak kroz novi kamp za što treba minimalno tri mjeseca. Nekako sumnjamo da će se Fury odlučiti za opciju čekanja.

Linker
23. travanj 2024 05:37