K1 i Boks

Teofimo Lopez pozitivan na COVID, odgođen meč protiv Kambososa

Teofimo Lopez
 AL BELLO/Getty images/Profimedia
U sjajnom boksom pretrpanom vikendu ipak će se održati jedan meč manje

Nažalost, Teofimo Lopez ipak neće ovog vikenda braniti svoje tri (WBA, WBO i IBF) titule svjetskog boksačkog prvaka lake kategorije, u meču protiv Georgea Kambososa Jr. Razlog toga je njegov pozitivan COVID-19 test, a zajedno s ovim mečem će i cijeli Trillerov program dobiti novi datum. Riječ je o 14. kolovozu.

23-godišnji Lopez (16-0, 12 KO) prošlogodišnjom je pobjedom nad Vasylom Lomachenkom instantno postao zvijezda i jedan od najzanimljivijih boksača za pratiti. Tako je veliku pažnju dobio i ovaj meč, iako ga nisu uspjeli ugovoriti protiv nekoga od preostalih mladih lavova ove kategorije (Ryan Garcia, Devin Haney, Gervonta Davis...). No, i 29-godišnji Kambosos (19-0, 10 KO) trebao mu je biti značajan ispit, budući da se radi o dobrom boksaču, no i o boksaču komu je ostalo dosta repova iza sudačkih odluka posljednja dva meča. U kolovozu ćemo saznati kako će obojica reagirati na ovu odgodu, koja će sigurno značajno utjecati i na pripreme.

Na priredbi je trebao nastupiti i Michael Hunter, koji je zbog meča protiv Mikea Wilsona otkazao već gotovo dogovoreni protiv Filipa Hrgovića. Tako će i on morati za dva mjeseca produžiti svoje pripreme.

Boksački fanovi ovog vikenda ipak neće ostati uskraćeni za uzbuđenja iz ringa. Meksiko je domaćin meča Julia Cesara Chaveza Jr. protiv Andersona Silva, uz ekshibiciju Chaveza starijeg protiv Hectora Camacha. Jermall Charlo branit će u Houstonu WBC titulu srednje kategorije protiv Juana Maciasa Montiela, a Naoya Inoue, po mnogima najbolji pound-for-pound boksač svijeta, u Las Vegasu će dočekati Michaela Dasmarinasa.

Linker
03. svibanj 2024 09:21