K1 i Boks

Tyron Woodley objasnio zašto nije završio Jakea Paula u četvrtoj rundi

Tyron Woodley vs. Jake Paul

 Jason Miller/Getty images/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak ozbiljno je uzdrmao YouTubera u prvom meču, ali situaciju nije iskoristio

Sjajna prilika za spašavanje ugleda, otvorila se Tyronu Woodleyju. Tommy Fury morao je otkazati svoj meč protiv Jakea Paula, a YouTuber je odlučio Woodleyju pružiti priliku za revanš. Naime, krajem osmog mjeseca, Jake Paul porazio je bivšeg UFC-ovog prvaka u boksačkom meču, a ''T-Wood'' mjesecima je tražio revanš. Iako Paul nije bio spreman pružiti mu tu priliku, splet okolnosti ponovno ih je upario.

Woodley će tako u noći sa subote na nedjelju ponovno boksati protiv Jakea Paula, a drugi poraz u nizu, možda bi okončao njegovu borilačku karijeru. Mnogi zamjeraju Woodleyju da se zapravo nije niti potrudio pobijediti u prvom meču, a posebno se ističe trenutak iz četvrte runde. Naime, Tyron je tada ljevicom dobrano uzdrmao Paula koji je završio na užadi, ali Woodley nije uspio iskoristiti priliku, odnosno, ostaio je prepasivan i Paul se oporavio. Tyron je prilikom gostovanja u MMA Houru pokušao objasniti zašto nije pokazao ''ubilački instinkt''.

''Moje rame bilo je bolno. Neću lagati. Htio sam ga nokautirati, ali moje rame je bilo nateknuto prije toga i ja sam na neki način mahao na čistu divljačku energiju koju povlačim iz MMA-a.'', započeo je Woodley, a zatim je dodatno analizirao situaciju.

''Ako pogledate udarac, ja sam ga pogodio, a on se odbio od užadi nazad na moju ruku. Na neki način je došlo do hiperekstenzije lakta i ramena. Morao sam ga najterati da počne bacati udarce kako bi mogao pogađati direktima. Slična stvar dogodila mi se i protiv Demiana Maie kad sam potrgao labrum. Nisam mogao bacati overhand i krošee jer mi je to dovodilo rame u još veću opasnost. Htio sam ga nastaviti udarati. Nisam ga mogao pogoditi svojim glavnim udarcem (overhandom), ali sam ga htio pogoditi udarcem kojim bih ga završio. Međutim, jednostavno nisam mogao, da vam budem iskren. Ipak, osjećao sam da ne mogu dopustiti ovom klincu da me pobijedi i stoga sam nastavio iči prema naprijed i pokušavao ga pogađati. Smatram da sam uspio u tome i osjećam da sam pobijedio u toj borbi.'', dodao je ''T-Wood''.

Na njegovu žalost, on je taj meč izgubio i na neki način je iznevjerio MMA zajednicu. Pomalo je bizarno da YouTuber s izuzetno malo borilačkog iskustva, savlada veterana i bivšeg UFC-ovog prvaka. Međutim, Woodley ima priliku barem donekle utišati sav ''hype'' oko celebrity boksača, a brojni ''hejteri'' tog trenda, ponovno nade polažu u ''T-Wooda''.

Linker
26. travanj 2024 07:37