K1 i Boks

(VIDEO) Evo zašto je Saunders tražio veći ring: Pogledajte što čeka Canela na stadionu u Dallasu

Marceleo Coceres i Billy Joe Saunders
 Jayne Kamin-Oncea/Getty images/Profimedia
Meksičkog boksača čeka stilski jedan od najtežih mečeva koji mu se može dogoditi

Billy Joe Saunders (30-0, 14 KO) boksač je protiv kojeg nitko ne voli biti u ringu. Najlakše je to reći na takav način, budući da 31-godišnjak iz Hertfordshirea svoj posao odrađuje jedinstvenim stilom. Velika brzina, dinamika i jako puno neumornog kretanja ono je što krasi stil ovog boksača, koji ne voli otvorene izmjene udaraca te klinč.

Upravo taj stil ono je što frustrira njegove protivnike i tjera ih na pogreške. Često boksači izgube strpljenje i krenu srljati, a upravo to je ono gdje se Billy Joe počinje osjećati najbolje. I upravo to je razlog zbog čega je tražio veći ring, što mu je organizator na kraju i osigurao. Ipak, nije Billy dobio 730 centimetara, kao što je prvobitno tražio, nego 670, ali i to bi mu trebalo dati dovoljno prostora za implementirati svoj stil.

Taj stil se jako dobro može vidjeti u 60 sekundi video kompilacije koju je objavio DAZN, a koja sadrži inserte iz Saundersove borbe protiv Davida Lemieuxa, boksača poznatog po agresivnom udaračkom stilu. Upravo zbog toga postavlja se pitanja kakav će to problem stvoriti Canelu, momku koji voli boksati, koji se trudi uvesti svoje protivnike u okršaj te koji voli završavati borbe. Sve što ono njegov protivnik uvijek pokušava spriječiti. Upravo taj sukob stilova ono je što ovaj ogled čini toliko intrigantnim.

Pogledajte kompilaciju i uvjerite se što to može vrlo neugodni te još uvijek neporaženi Englez.

Linker
05. svibanj 2024 04:46