K1 i Boks

(VIDEO) Prisjetimo se posljednjeg nastupa i nokauta Filipa Hrgovića

 Filip Hrgovic vs. Emir Ahmatovic 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Hrgović je Ahmatovića nokautirao u trećoj rundi

Našeg Filipa Hrgovića večeras čeka meč karijere i najteži protivnik u njegovoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Dugo je naš teškaš čekao ovakvu priliku jer je u proteklom razdoblju imao velikih problema oko pronalaska protivnika, dok se u isto vrijeme razišao i s dosadašnjim trenerom Pedrom Diazom.

Treba biti pošten i reći kako je Hrgović do sada boksao s puno slabijom konkurencijom. No, nije ni čudno da velika imena nisu prihvaćala meč protiv njega jer im omjer uloženo-dobiveno nije bio na razini.

Filip je u svom trenutnom nastupu tehničkim nokautom svladao Emira Ahmatovića. U prvoj rundi su borci uglavnom ispitivali snage, a Filip je odlično radio direktima u glavu i tijelo čime je na zadnjoj nozi držao Emira gotovo cijelo vrijeme. Znao je Ahmatović širokim krošeima ponekad iznenaditi Hrgovića i natjerati ga da se povuče, no nije ga ozbiljnije ugrozio njima.

U drugoj rundi je Ahmatović padao dva puta. Prvi puta nakon dugog Hrgovićevog dirketa i kombinacije uz konopce, a drugi puta nekoliko sekundi prije kraja runde također nakon odlične Filipove kombinacije.

Treća runda je bila pogubna za Emira te je Filip ostvario još jedan nokdaun početkom iste te je pobjedu odnio Hrgović tehničkim nokautom.

Filip će večeras nedvojbeno na isti način pokušati pobijediti Zhileia Zhanga. On je definitivno najveća stepenica u njegovoj karijeri, a dok čekamo početak priredbe, pogledajmo posljednji Filipov meč:

Linker
18. travanj 2024 05:30