Ostalo

Ante Delija nakon potvrde meča s Moldavskim: ‘Jako sam motiviran, nadam se da će Fedor biti u njegovom kutu‘

Ante Delija

 Instagram (ante Delija)
Trenutno najbolji hrvatski MMA borac predvodit će prvi ovosezonski PFL-ov event

Jučer smo vam pisali kako je PFL potvrdio mečeve za prva tri ovogodišnja eventa. Radi se o prvim kolima ovosezonskog turnira, a s posebnim interesom pratit ćemo event koji je na raspordu 4. travnja (četvrti mjesec) i 12. travnja.

Prvi event ovosezonskog PFL-ovog turnira predvodit će hrvatski teškaš Ante Delija, dok će na ovom drugom (12.4.) nastupiti slovenski poluteškaš Jakob Nedoh. Vjerujemo da obojica mogu dogurati do samog kraja i glavne nagrade te ćemo od srca navijati za obojicu.

No, osvojiti PFL-ov turnir nije nimalo lako. Već u prvom kolu obojicu čekaju vrlo teški protivnici. Jakob Nedoh borit će se protiv Dovletdzhana Yagshimuradova. Mnogi će se složiti da protivnik zvuči opasno već po samom imenu, a rezime ovog 34-godišnjeg Turkmenistanca dodatna je potvrda da se radi o jako dobrom borcu.

Yagshimuradov je bivši prvak ACA organizacije (nekadašnji ACB), a pojas je držao u poluteškoj kategoriji i dvaput ga je uspješno obranio. Yagshimuradov je od 2021. godine dio Bellator organizacije, a pod okriljem Bellatora upisao je tri pobjede i dva poraza. Trenutno je u seriji od tri uzastopne pobjede.

Antu Deliju čeka meč protiv Valentina Moldavskog. Za razliku od Yaghsimuradova, Moldavsky nikada nije nastupao u ruskoj ACA organizaciji, ali također posjeduje iskustvo u Bellatoru. Moldavsky je još od 2017. godine član Bellatora, a unutar Bellatora Moldavsky je upisao sedam pobjeda i dva poraza. Detaljno smo vam Moldavskog predstavili u zasebnom članku kojeg možete pročitati klikom na LINK.

Delija sigurno ima velika očekivanja od ovogodišnjeg turnira, jer prošlu sezonu ne pamti po dobrome. Najbolji hrvatski teškaš prošle godine odradio je samo jedan nastup i jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Mauricea Greenea. Nije to bilo dovoljno za plasman u polufinale, a Deliju su problemi s ozljedama spriječili da odradi oba nastupa u prvoj fazi turnira. Nije Ante uspio ponoviti uspjeh iz 2022. godine kada je osvojio turnir u teškoj kategoriji.

Ozljede je zaliječio i ove godine želi dokazati da status najboljeg PFL-ovog teškaša pripada upravo njemu. Ono što Deliji predstavlja dodatan motiv, jest činjenica da je njegov protivnik učenik velikog Fedora Emelianenka.

‘‘Sada je i službeno. Borim se protiv Valentina Moldavskog. Valentin Moldavski bivši je Bellatorov prvak (privremeni, op.a.) i član Fedor teama. Fedor Emelianenko jedan je od mojih idola i nadam se da će biti Valentinu u kutu. Jako sam motiviran i jedva čekam borbu. Naša borba je ‘main event‘ 4.4. u San Antoniju.‘‘, napisao je Delija kraći osvrt nakon potvrde svog sljedećeg nastupa.

Meč između Delije i Moldavskog nudi priliku da se Mirko ‘‘Cro Cop‘‘ i Fedor Emelianenko nađu u timovima dvojice suprotstavljenih boraca. Međutim, u prvom planu ipak trebaju biti Delija i Moldavsky, a što dodati, osim da jedva čekamo novu sezonu PFL-a i Delijin meč protiv Moldavskog.

Linker
27. travanj 2024 08:18