Ostalo

Blachowicz oštro zaprijetio nogometašu West Hama nakon nasilja nad mačkom: ‘Probaj mene tako udariti‘

Jan Blachowicz

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije zgrozio se činom poznatog nogometaša

Nogometaš West Hama, Kurt Zouma, prije nekoliko dana zgrozio je javnost videom koji procurio na društvenim mrežama. Naime, francuski nogometaš nasilno je šutirao svoju bengalsku mačku. Zouma je snimljen u svojoj luksuznoj vili, a video je snimio njegov brat. Nakon što je šutnuo mačku, Zouma ju je natjeravao po kuhinji pred djetetom, a u pozadini se čuo smijeh snimatelja.

Brojne organizacije za zaštitu životinja, najoštrije su osudile ovaj čin, a Zouma je naišao na niz raznih osuda. Gradonačelnik Londoan Sadiq Khan nazvao je Zoumu ''sramotom i zlostavljačem'' koji bi trebao odgovarati za zlostavljanje životinje. Iz West Hama su također osudili njegov čin, no Zouma je u utorak startao utakmicu protiv Watforda. Taj potez naišao je na osudu navijača koji su ga izviždali.

Više od 110 tisuća ljudi, potpisalo je peticiju da nogometaš bude kazneno gonjen. Jedan od onih kojeg je razbijesnio čin 27-godišnjeg nogometaša, jeste i UFC-ov poluteškaš Jan Blachowicz. Poljak je putem Twittera reagirao i pritom je oštro zaprijetio Kurtu Zoumi.

''Ako si tako opak, pokušaj mene udariti. Kakav govnar. Nema tolerancije ka nasilju prema životinjama.'', napisao je bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije.

Kurt Zouma naknadno se ispričao svog incidenta te je izjavio kako se radi o izoliranom slučaju. Dodao je da su njegove dvije mačke dobro i da su zdrave, voljene i mažene od cijele obitelji. Međutim, mačke su privremeno izuzete iz obitelji i smještene su u prostore tamošnje organizacije koja pomaže životinjama.

Što se Blachowicza i njegove prijetnje tiče, čisto sumnjamo da bi Zouma pristao. Posljedice koje bi snosio, bile bi puno bolnije od ovih koje trenutno snosi zbog svog odvratnog čina.

Linker
11. svibanj 2024 00:38