Ostalo

Fedor se vraća kući: Bellator najavio novu borbu legendarnog ruskog teškaša

Fedor Emelianenko
 ASS/ddp USA/Profimedia
Karijera jednog od najvećih boraca svih vremena još uvijek nije završila

Posljednji ruski car vraća se u Moskvu! To je današnja glavna vijest iz Bellatora, promocije koja je otkrila datum svoje prve priredbe u ruskoj prijestolnici, koju će predvoditi upravo jedan od najvećih i najpopularnijih boraca svih vremena. Tako će se ostvariti ono što je predsjednik Bellatora Scott Coker najavio kad je rekao da će se Fedor ponovno boriti, ali da će to biti pred punim tribinama. I to pred tribinama punim njegovih sunarodnjaka.

Priredba u Moskvi najavljena je za 23. listopada, a ugostit će ju VTB Arena. Riječ je o kompleksu koji se sastoji od stadiona moskovskog Dynama, koji prima 26 tisuća gledatelja te dvorane koja prima 12 tisuća. Za sada nije navedeno u kojem od ta dva objekta će Bellator ovaj spektakl organizirati. Bit će to prvi Fedorov nastup u Moskvi nakon 2011. godine te prvi u Rusiji nakon 2016.

Također za sada nije navedeno protiv koga će se 44-godišnji Fedor boriti, no već ranije je Coker rekao da kao protivnike za Fedora, do kraja njegove karijere, vidi samo legende podjednakog statusa, ali i iskustva. Čak je nedavno spomenuo da će se Fedor boriti protiv Juniora Dos Santosa ili Alistaira Overeema. Overeem je u međuvremenu potpisao ugovor s Gloryjem, no bivši UFC-ov brazilski prvak je i dalje slobodan borac. Tako je moguće da možda već na svom stolu ima Bellatorovu ponudu.

Fedor je za sada posljednju borbu odradio na Silvestrovo 2019. godine, kad je u Japanu, na zajedničkoj priredbi Bellatora i Rizina, savladao Quintona "Rampagea" Jacksona. Bila je to njegova peta borba u ovoj promociji i treća pobjeda. Ranije je dogurao do finala teškaškog Grand Prixa, savladavši Franka Mira i Chaela Sonnena, no preko Ryana Badera u borbi za pojas nije mogao.

Posljednje informacije govore kako Fedor ima želju boriti se još dva puta, a Bellator će se potruditi da to bude u Rusiji te da sport kojem je jako puno toga dao napusti na spektakularan način. On je to apsolutno zaslužio.

Linker
28. travanj 2024 20:39