Ostalo

Georges St-Pierre objasnio je zašto se nije borio s Oscarom De La Hoyom i Khabibom: ‘Kada sam ga pitao za dopuštenje…‘

GSP

 MIKE STOBE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Mike Stobe/getty Images/profimedia
GSP smatra ja međusobna povijest Dane Whitea i Oscara De La Hoye stala na put njihovom međusobnom obračunu, dok je je ponestalo vremena za obračun njega i Khabiba

Po mnogima jedan od najvećih MMA boraca ikada Georges “Rush” St. Pierre (26-2) je svoju zadnju borbu odradio još 2017. kada je za UFC pojas srednje kategorije pobijedio Michaela Bispinga. Nakon toga je odlučio objesiti rukavice, bar one za MMA, o klin. Postojale su neke priče o borbi protiv Khabiba Nurmagomedova, no to se ispostavit će se kasnije, nije ostvarilo.

GSP je izjavio više puta da bi se volio natjecati u profesionalnom boksu. Prije par godina postojala je velika mogućnost da se bori protiv velikog meksičkog boksača Oscara De La Hoye (39-6) koji je svoju karijeru okončao porazom još 2008. godine, a protivnik mu je bio legendarni Filipinac Manny Pacquiao. Pierreova ideja je bila da većinu zarade od te borbe doniraju u humanitarne svrhe.

U razgovoru za “Pound4Pound” podcast kojeg vode Henry Cejudo i Kamaru Usman Kanađanin je objasnio zašto do tog okršaja nikada nije došlo. “Oscar je 10 godina stariji od mene. Nema šanse da bi mu boksački mogao parirati u njegovim najboljim godinama, ali zato mislim da bi s tim na umu ovo bila fer borba. Do okršaja nikada nije došlo jer nisam imao dopuštenje Dane Whitea jer me ugovor vezao za UFC čak i nakon kraja MMA karijere. Jednostavno on se nije slagao s tim jer je imao svoje probleme s De La Hoyom.”

Također osvrnuo se i na razloge zašto se nije borio protiv Khabiba: “Dana je želio da se borim protiv Khabiba, ali on je već tada kao i ja zakoračio u mirovinu”.

"Jednostavno, za tu borbu obojici nam je ponestalo vremena" zaključio je uvijek mirni i staloženi GSP.

Linker
26. travanj 2024 20:42