Ostalo

PFL dobio ogromnu financijsku injekciju i bacio rukavicu u lice Bellatoru

Mike Tyson i Ray Cooper III
 screenshot (YouTube, PFL)
Žestoka je bitka za poziciju druge najveće MMA promocije na svijetu

Nešto više od dva mjeseca prije početka treće sezone njihovih turnira, Professional Fighters League promocija objavila je vijest kako je završava nova faza investicija u njihovu organizaciju. Ukratko, od strane raznih ulagača, u PFL je ušlo još 65 milijuna dolara, čime je ukupan iznos novca do sada uloženog u njih došao do svote od 175 milijuna dolara.

Iz PFL-a su uz objavu ove vijesti potvrdili kako bi ova financijska injekcija trebala potvrditi njihovu poziciju druge najveće MMA promocije na svijetu, ali i pokazati kako bi u bližoj budućnosti mogli imati čime parirati čak i trenutno neprikosnovenom UFC-u. Tako su na neki način bacili rukavicu Bellatoru, koji je prošlog tjedna objavio suradnju sa Showtime televizijom, kao i jaki turnir poluteške kategorije.

PFL je tijekom svoje prve dvije sezone uveo neke zanimljive inovacije u praćenje MMA priredbi, poput Smart Cage tehnologije, posebne vrste detaljnog vođenja statistike uživo, kamera na sudačkoj opremi, ali i posebnih tehnika pri prijenosima uživo, koje svih gledateljima nude jedno posebno i jedinstveno iskustvo.

Treća sezone PFL-a treba bi biti najveća i najzanimljivija do sada. Promocija je zadržala sve prvake i najveće zvijezde iz druge sezone, ali su se također i pojačali imenima kao što su Rory MacDonald, Anthony Pettis, Fabricio Werdum, Justin Willis, Muhammed Usman, Olivier Aubin-Mercier, Cezar Ferreira, Tom Lawlor, Clay Collard i Cindy Dandois. Nama će posebno zanimljivo biti pratiti tešku kategoriju, u čijem će turniru po nagradu od milijun dolara krenuti Ante Delija, ali i žensku laku kategoriju, gdje ćemo pozorno pratiti nastupe Julije Pajić.

Prva PFL priredba treće sezone održava se 23. travnja. Delija i Pajić bi, prema svemu sudeći, trebali svoje prve nastupe imati na istoj priredbi, trećoj ovosezonskoj koja se održava 6. svibnja.

Linker
04. svibanj 2024 13:58