Ostalo

‘Rumble‘ prokomentirao neočekivanu promjenu: ‘Moj novi protivnik je opasniji od Romera‘

Anthony Johnson
 ETHAN MILLER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Anthony Johnson vraća se u kavez nakon četiri godine i poraza kojeg mu je nanio Daniel Cormier

Umjesto Yoela Romera, Anthony Johnson (22-6) za svog će prvog suparnika na Bellatorovom turniru u poluteškoj kategoriji imati Josea Augusta (7-2, 1 nc).

Kao što smo već ranije pisali, do ove je promjene došlo je nakon što je 44-godišnji kubanski veteran ostao bez liječničke dozvole za nastup na Bellatoru 258.

29-godišnji Brazilac, koji mijenja bivšeg UFC-ovog izazivača, većini je malo poznato ime na MMA sceni, no radi se o borcu koji je neporažen u posljednjih šest nastupa (5 pobjeda, 1 no contest) i koji pod okriljem Bellatora ima jedan nastup, ali i jednu pobjedu gušenjem koju je ostvario u travnju ove godine (Jonathan Wilson). Augusto je sve svoje pobjede upisao prekidima (5 KO/TKO, 2 SUB), a da se radi o opasnom suparniku potvrdio je i sam 'Rumble'.

"Volio bih da se mogu boriti protiv njega (Romera), ali u Joseu sam dobio novog protivnika koji je na nizu od pet pobjeda. Za mene, on je opasniji od Yoela. On u ovom meču ne može ništa izgubiti, a može dobiti toliko toga", prokomentirao je Johnson promjenu u intervjuu koji je dao za South China Morning Post.

'Rumbleov' plan i cilj ostaju isti, a borba protiv Augusta bit će mu prva nakon četiri godine i poraza kojeg mu je nanio Daniel Cormier.

"Imali su nekog protivnika u kombinacijama, ali taj nije bio vrijedan mog vremena i truda. Pričalo se i da bih se mogao s Yoelom boriti u srpnju, ali nisam htio toliko čekati. Stoga svaka čast Joseu što je uskočio. Poštujem ga zbog tog poteza. Ovo nije samo opasno za mene, opasno je i za njega, ali za njega je i ovo jedna velika prilika", zaključio je Anthony.

Bellator 258 održava se u noći s petka na subotu, a mjesto radnje ponovno će biti Mohegan Sun Arena u Uncasvilleu.

Linker
26. travanj 2024 00:09