Regija

Bažant o prvom KSW iskustvu: ‘Imao sam preveliku želju napraviti show, srljao sam i griješio‘

Robert Ruchala i Daniel Bažant
 SEBASTIAN RUDNICKI/KSW
Unatoč porazu od Roberta Ruchale, Daniel Bažant ostavio je pozitivan dojam u svom KSW debiju

Pulski borac perolake kategorije, Daniel Bažant, u svom KSW debiju upisao je poraz prekidom u trećoj rundi, ujedno drugi poraz njegove profesionalne karijere. Nastupio je hrabro i srčano te ostavio dobar dojam. Posebno za nekoga tko je doslovno u trenutku preskočio nekoliko stepenica te tako brzo došao do KSW-ovog borilišta. Već samo iskustvo za njega je bilo nešto novo.

"Cijelo iskustvo bilo je odlično. Prva liga. Vidi se da ljudi ulažu velike novce u to i da na kraju svega zarađuju također velike novce . Bio sam nabrijan kao nikad u životu. Htio sam se onako pravo potući i to me vjerojatno koštalo, zbog svih onih zaletavanja u njega", prvo je što je Daniel rekao kad je upitan o tome kako bi opisao taj svoj put u Lodz te borbu koju je odradio.

22-godišnji Robert Ruchala zapravo nije uspio napraviti gotovo nikakvu štetu Danielu, do pobjede je došao zahvaljujući rušenjima. I to ne onima nakon kojim bi imao kontrolu, budući da se Bažant jako dobro snalazio na podu te brzo ustajao. Ali, isto tako bi većinom brzo završio nazad na podu.

"Ja sam kratko u ovom sportu i došao sam iz boksa. Još uvijek nemam neke navike i stavke koje su mi potrebne. Posebno uz kavez, hrvanje i tu neku konkretnu kontrolu klinča. Ali, to nedostaje nama svima u klubu, budući da smo udarački klub. Mi smo showmani, a neka hrvaju oni koji su manji showmani od nas. Mi bi se tukli i to je to", rekao je uz osmijeh, dodavši kako sad ipak kreće ozbiljnije raditi na nedostacima koje je primijetio:

"Imam namjeru otići u ATT i raditi malo s Panchyjem, Pejićem i njihovim hrvačkim trenerima. Forgač je bio oduševljen mečem i rekao je da dođem kad god želim. I Zelg mi je najavio dovesti hrvačkog trenera s kojim ću imati privatne sate. Sad smo zapravo vidjeli gdje nam je problem i što trebam raditi. To je u stojci izgledalo vrhunski, fenomenalno, ali u par navrata bi me previše ponijelo pa bih se zaletio i tu me odmah rušio jer nisam imao nikakve obrane."

U nekoliko situacija unutar borbe došlo je do trenutka kad su mnogi mislili da je gotovo i kako će Ruchala doći do pobjede gušenjem, budući da je Poljak krenuo prebacivati ruke. Zapravo, mnogi borci bi u takvim situacijama jednostavno pustili vrat i brzo tapkali. No, ovom borcu u prvom KSW nastupu to nikako nije bila opcija. Izdržao je većinu takvih napada te tom snagom volje oduševio i vodstvo promocije.

"Nisam dao i to su svi odmah tamo rekli da sam ih time oduševio. Ja naravno nisam zadovoljan budući da me izdominirao, ali sve u svemu, za prvi put je bilo dobro. Posebno ako pričamo o tome da sam ja u samo par godina došao do KSW-a. Forgač je pričao s ljudima iz KSW-a i svima se svidjelo što sam radio, očekujem uskoro poziv na novu borbu. Ozljeda nemam nikakvih, primio sam ono jedno koljeno u prvoj rundi i to je to. Više mi je ozlijeđen ego, takvi smo mi borci", dodao je.

Što se tiče samog kraja borbe, on je došao u trenucima kad je Bažant uspio okrenuti situaciju na podu i doći u gornju poziciju. No, prevelika želja, a i činjenica da je ostalo malo vremena do kraja borbe te da mu je trebao prekid, rezultirali su time da je upao u zamku, nakon čega mu je protivnik zatvorio polugu na ruci.

"To mi je bilo prvi put u svim mojim borbama da sam nekome ušao u gard i da sam krenuo raditi iz garda. To nikad ne radim i to je bila greška koju je on iskoristio. Toliko me je ponijela želja, toliko sam htio napraviti show i potući se na pravi način. Htio sam se udarati s njim, a ne hrvati. I nisam imao drugog izbora. Možda sam mogao šakama, a ne laktovima, time bih možda odradio mrvicu bolje, ali dogodilo se što se dogodilo. Toliko jako sam htio nešto dobro i atraktivno napraviti, da se dogodilo ono najgore. Ne mogu vjerovati da mi je na takvu moju glupost prodao armbar. Napravio ga je brzo i odlično, ali ne mogu vjerovati kako sam početnički upao u to. Zapravo, ja jesam početnik hehe", zaključio je.

Naravno, nismo mogli izbjeći ono što je obilježilo cijelu priredbu, borba Shamila Musaeva i Uroša Jurišića te neočekivani kaos koji je nastao nakon nje. Borac iz Trojan Teama o tome ima zapravo zanimljivo razmišljanje, a dodao je i to kako je on vidio sve što se dogodilo.

"Sad ne znam točno što i kako se dogodilo te tko je kome što rekao niti imam namjeru stati na bilo čiju stranu. Ali, ono što je Musaev napravio u kavezu je potpuno neprimjereno sportu. No, pričajmo realno i ne izbjegavajmo činjenice. Svi oni iz KSW-a su rekli da je to sramota jer ide na javnu televiziju, ali mislim da je to zapravo show biznis koji im je dobro došao. Nakon priredbe svi pričaju samo o tome, gotovo ništa o drugim borbama. Na koji god način da netko priča o KSW-u, pričaju o Urošu i Musaevu. Za kompletan publicitet je to jako dobro i time su više dobili nego izgubili. Ja bih im dao revanš, volio bih ponovno vidjeti tu borbu. Vjerujem u Uroševu pobjedu i to da nije pokazao što te koliko može. Sankcija će svakako biti jer to tako ide. To je jednostavno tako. Ono što je napravio Musaev je bio nesportski potez. Ne želim se petljati jer nikoga ja tamo ne poznajem. Upoznao sam sad Uroša i super je momak, to je ono što znam. I vjerujem da može pobijediti ako dođe do revanša", rekao nam je još borac kojeg bismo vrlo brzo mogli vidjeti u novom KSW nastupu. Do tada će mu cilj biti popraviti ono za što se lako dalo zaključiti da je potrebno te se vratiti u KSW-ovo borilište kao kompletniji i spremniji borac te uz puni pripremni kamp.

Linker
02. svibanj 2024 10:02