Regija

Draženu Forgaču ponuđena je KSW 59 borba protiv Mariusza Pudzianowskog!

Dražen Forgač
 Fight Site
U misiji spašavanja glavne borbe KSW 59 priredbe, Poljaci su se obratili jednom poznatom imenu

Nakon što je Serigne Ousmane Dia zbog akutne upale slijepog crijeva bio prisiljen otkazati borbu protiv Marisuza Pudzianowskog, vodstvo KSW-a našlo se u velikim problemima. Iako je do početka priredbe ostalo samo nekoliko sati, otkazivanje nastupa njihove velike zvijezde nije im bilo opcija. Na kraju su se snašli angažiranjem Nikole Milanovića, koji je pružio hrabar otpor višestrukom pobjedniku natjecanja za najjačeg čovjeka na svijetu. Iako, on im nije bio prvobitna opcija.

Jedan od onih kojima je borba ponuđena bio je Dražen Forgač. Bivši hrvatski borac već dugo godina nije aktivan te se isprofilirao kao uspješan trener, menadžer i voditelj dvorane, a u Lodzu se nalazio kao dio tima Darka Stošića. Kako je zapravo do te ponude došlo, kako je ona izgledala te zašto ju na kraju nije prihvatio, Forgač je sam otkrio putem objave na svom Instagram profilu.

"Organiziranje MMA evenata, a posebno matchmaking užasno je stresan i nepredvidiv posao. Još sam se jednom uvjerio u to dolaskom na KSW priredbu u Lodz, svega nekoliko sati prije same priredbe. Senegalski borac Serigne "Bombardier" Ousmane Dia na sam dan priredbe završio je na operacijskom stolu zbog teške upale slijepog crijeva. Nakon vrhunskog posla koji su odradili u promociji meča, KSW je odjednom stjeran pred zid. Teškaš u treningu ( neću ga imenovat) je bio u hotelu, odbija borbu. Pudzian mora u kavez pod svaku cijenu. Tada se događa nešto nevjerojatno. Nakon osam godina izvan mečeva ponuđen mi je meč protiv najveće KSW zvijezde u glavnoj borbi večeri. Gospoda ne pričaju o novcu, ali reći ću samo da se radi o višegodišnjem iznosu prosječne hrvatske plaće", započeo je svoju priču Forgač, koji je taj dan doputovao iz Bahreina, gdje je bio u kutu svom borcu na priredbi Brave FC promocije. Onda je nastavio s onim ključnim dijelom i dvojbom koja je stavljena ispred njega:

"Imao sam dvije opcije... Uzeti novac, ući potpuno nespreman u meč i pogaziti sve o čemu pričam svojim borcima ili se držati svojih načela. Iako su mi iz KSW-a govorili da nemaju drugu opciju, znao sam da je Nikola spreman uzeti borbu. Da zbilja nisu imali drugo rješenje morao bih uzeti meč jer je ulog bio puno veći od te borbe i u pitanju je bilo održavanje eventa."

Posebno je ipak zanimljiv kraj objave, u kojem je Forgy otkrio kako je za borbu protiv Pudzianowskog spreman ponovno navuči male rukavice. I to u opciji koja bi predstavljala poseban spektakl.

"Zašto ovo pišem? Znamo da KSW ove godine dolazi u Hrvatsku. Spreman sam se boriti protiv Mariusza Pudzianowskog za puno manje novaca,ali puno spremniji, što sam i rekao odgovornima u KSW-u", zaključak je objave.

KSW u rasprodanoj zagrebačkoj Areni, a u glavnoj borbi Mariusz Pudzianowski i Dražen Forgač? Nemojte reći da to ne biste voljeli vidjeti!

Inače, Forgač se pohvalio i za njega vrlo uspješnim vikendom tijekom kojeg je preletio jedan veliki dio svijeta. Sad slijedi povratak u Zagreb i priprema logistike i organizacije za finale prve sezone FNC Armagedona. Ono se održava 10. travnja.

Linker
06. svibanj 2024 07:37