Regija

Na Megdan stiže Bigfoot Silva, najavljen kao jedan od najvećih boraca svih vremena

Antonio 'Bigfoot' Silva
 Donat Sorokin/TASS/Profimedia
Iduću priredbu Megdana predvodit će čovjek koji je savladao Fedora Emelianenka i Alistaira Overeema

Tijekom prošlog tjedna, iz Megdan FC promocije najavili su angažman jednog od najvećih boraca svih vremena, kako su u komentaru sami obrazložili. Fanovi su počeli nagađati o kome bi se moglo raditi te smo kroz komentare vidjeli mnoga imena. No, za ovo koje su odabrali nismo sigurno je li se našlo na tom popisu.

Na Megdan, i to deveti po redu, kojeg su nazvali "Predjubilarni Megdan pod vedrim nebom", dolazi Antonio "Bigfoot" Silva, bivši UFC izazivač za titulu i svakako prava ikona borilačkog sporta. Protivnik za njega još uvijek nije poznat, kao niti datum priredbe, ali otkriveno je kako će ju ugostiti grad Šabac.

Bigfoot je prije svega poznat po svoje tri pobjede. Prva je svakako ona koju je upisao 2010. u Strikeforceu nad Andreijem Arlovskim. To ga je dovelo do većih borbi pa tako i one koja ga je zapravo globalno proslavila. U veljači 2011. godine nanio je Fedoru Emelianenku njegov drugi poraz u karijeri. Treća vrijedna pobjeda ona je koju je u UFC-u upisao nad Alistairom Overeemom. "Reema" je nokautirao u veljači 2013. godine, izborivši borbu za naslov prvaka protiv Caina Velasqueza, no u njoj je doživio teški poraz.

Porazom od Caina uslijedio je njegov pad, pa je tako od tada odradio deset borbi, pobijedivši tek u jednoj od njih, 2015. protiv Soe Paleleija. Okušao se i u bare knuckle boksu, no tamo ga je nokautirao Gabriel Gonzaga. Posljednji MMA nastup odradio je još 2017., kad je Rusiji poražen od Vitalija Minakova.

41-godišnji Brazilac, koji je u MMA karijeri ukupno upisao 19 pobjeda i 12 poraza, bit će prije svega velika atrakcija, a najavljeno je kako će predvoditi jednu od glavne dvije borbe priredbe. Već je potvrđeno kako će u drugoj nastupiti Čedo "TDI" Pantić.

Linker
27. travanj 2024 06:47