Regija

Objavljene sudačke kartice, Račić bi ostao bez pojasa čak i da je uzeo petu rundu

Antun Račić i Sebastian Przybysz
 KSW
Antun Račić nije odradio ono što je potrebno da bi i dalje bio KSW-ov prvak bantam kategorije

Vrlo zanimljivu borbu odradili su Sebastian Przybysz i Antun Račić u "co-main eventu" KSW 59 priredbe. Ista je dala novog prvaka bantam kategorije, budući da je Poljak jednoglasnom odlukom sudaca savladao hrvatskog borca i moramo priznati kako je to realna slika onoga viđenog u borbi. Przybysz je istu završio na dominantan način, a Račić mu je sam priznao kako je ovog puta on bio bolji borac.

No, slika nakon četiri runde još je uvijek davala nadu svima koji su vjerovali u Antuna i njegovu pobjedu. Prva i četvrta runda bile su izjednačene, Przybysz je sigurno dobio drugu, a Antun treću. U petu rundu ulazilo se s mišlju kako je ona vjerojatno odlučujuća. Poljak ju je uzeo najuvjerljivije do tada i rijetko tko je vjerovao kako Antun ima šansu obraniti titulu, što se na kraju takvim pokazalo.

Ipak, malo iznenađenje donijele su kasnije objavljene sudačke kartice koje otkrivaju kako Račić titulu ne bi obranio čak niti da je uzeo posljednju rundu, osim u slučaju uvjerljive dominacije koja bi mu donijela bodovanje 10-8, a i tada bi to napravio neodlučenim rezultatom. Kao što smo i naveli te što se moglo pretpostavljati, sva tri suca drugu su rundu dala novom, a treću bivšem prvaku. No, isto tako je samo jedan prvu rundu dao Račiću, dok je četvrta runda jednoglasno pripala Przybyszu. Dakle, da je Antun posljednju rundu uzeo rezultatom 10-9, odluka bi podijeljeno otišla u korist njegovog protivnika i tad bismo vjerojatno mogli govoriti o dvojbenoj konačnoj odluci. Srećom po novog prvaka, petu dionicu uzeo je najuvjerljivije do tada te zasluženo slavio.

Račić i Przybysz trenutno su na 1:1, a nakon ovako uzbudljive borbe instantan revanš čini se kao vrlo realna opcija.

Linker
21. travanj 2024 22:09