Regija

PFL objavio roster teške kategorije, Ante Delija protiv Werduma, Isaeva, Usmana i još šest zvijeri

Ante Delija
 Ronald Gorsic/CROPIX
Poznato je kojih će se deset teškaša natjecati za milijun dolara u PFL-ovoj trećoj sezoni

Napokon je Professional Fighters League objavio roster posljednje muške kategorije koja je još bila na čekanju i to u potpunosti. Poznato je svih deset teškaša koji će nastupiti u turniru treće sezone, a među njima se nalazi Ante Delija, hrvatski teškaš koji će krenuti u svoj drugi pohod na PFL-ovih milijun dolara. U onaj 2019. godine je sjajno startao, pobjedom nad Carlom Seumanutafom, no ozljeda mu se ispriječila prije drugog nastupa, nakon čega nije našao mjesto u doigravanju.

Ovog puta bit će dio još jačeg turnira nego prije dvije godine. Tu je prošlosezonski pobjednik Ali Isaev (9-0), neporaženi ruski hrvač, koji je više nego impresivno došao do titule. On je posljednjeg dana 2019. godine u finalu savladao Jareda Rosholta, s kojim je PFL u međuvremenu raskinuo suradnju, a borbu prije toga bio je bolji od Denisa Goltsova (25-6), koji će nastupiti i u ovoj sezoni.

Svakako najveće ime na cijelom rosteru je prava legenda MMA-a i bivši UFC prvak, Fabricio Werdum (24-9). 43-godišnji "Vai Cavalo" pokušat će svojim velikim rezultatima dodati i PFL-ov trofej. Još jedno pojačanje iz UFC-a je Justin Willis (8-2), borac koji je neočekivano dobio otkaz iz UFC-a, unatoč 4-1 omjeru u Octagonu. O njemu se govorilo kao o prvom protivniku Ante Delije u prošlosezonskom turniru, prije nego je isti otkazan. Vrlo zanimljivo ime, odnosno prije svega prezime, je Muhammed Usman (7-1). Radi se o bratu UFC-ovog prvaka velter kategorije, a obojici je nevjerojatna snaga zapravo najveća i najjača karakteristika.

Preostali borci u ovoj sezoni su debitanti. To su 31-godišnji Brazilac Renan Ferreira (6-2), njegov vršnjak i sunarodnjak Bruno Cappelozza (10-5), 34-godišnji Hatel Moeil (10-4) iz Njemačke te vrlo zanimljivi Brandon Sayles (5-1). Ovaj 39-godišnji američki vojnik profesionalac je od 2010. godine, no do sada je odradio samo šest borbi, posljednju još 2018. godine. Svojevremeno ga se proglašavalo velikim potencijalom, no nedostatak nastupa je gotovo doveo do njegovog zaborava. Sad ima priliku kroz PFL potvrditi da se svojevremeno o njemu s razlogom govorilo biranim riječima.

Teškaši će svoj turnir započeti na trećoj ovogodišnjoj priredbi, koja je na rasporedu 6. svibnja. Budući da je broj sudionika turnira svake kategorije smanjen s 12 na deset, teško možemo sa sigurnošću pretpostaviti kakav će biti format natjecanja, odnosno hoće li se nešto mijenjati u odnosu na onaj kakav je PFL prakticirao prve dvije sezone. To bismo trebali saznati uskoro, kad budu objavljeni svi parovi prvog kola. S nestrpljenjem čekamo čekati informaciju o prvom Delijinom protivniku.

image
PFL roster teške kategorije
Professional Fighters League

Linker
27. travanj 2024 07:47