Regija

PFL: Što kažu kladionice? Situacija kod Delije i Pajić je potpuno suprotna

Ante Delija i Bruno Cappelozza
 PFL (Screenshot)
Bliži nam se zanimljiva priredba na kojoj ćemo gledati čak dvoje predstavnika s ovih prostora

Noć s četvrtka na petak donosi nam treći PFL-ov event u 2021. godini, a ovoga puta u akciji ćemo gledati teškaše, kao i djevojke iz lake kategorije.

Nama posebno zanimljivi dvoboji bit će oni u kojima će sudjelovati hrvatski teškaš Ante Delija (17-3) te Crnogorka Julija Pajić (2-0).

'Hodajuću nevolju' u Atlantic Citiju, u prvom meču koji vodi prema milijun dolara vrijednoj nagradi, čeka Bruno Cappelozza. Riječ je o 31-godišnjem Brazilcu koji je u dosadašnjoj karijeri upisao 10 pobjeda i pet poraza. Cappelozza je, spomenimo, nekoć bio poluteškaš, a posljednji nastup odradio je prije gotovo pa tri godine, odnosno u srpnju 2018. kada ga je na Rizin 11 priredbi nokautirao danas vrlo popularni UFC-ovac Jiri Prochazka. Prije tog dvoboja, borac iz Sao Paula imao je tri pobjede u nizu.

Kako nam se bliži ova priredba, tako smo odlučili provjeriti što o ovom, ali i nekoliko drugih dvoboja kažu kladionice.

Prema 'bookmakerima', Delija je veliki favorit u svom prvom nastupu od meča s Olijem Thompsonom. Tečajevi na 30-godišnjeg Dubrovčanina kreću se oko 1,20, dok oni na njegovog suparnika rastu sve do 4,75.

Kod Julije Pajić je pak potpuno suprotna situacija. Bivša članica UFC-ovog rostera Larissa Pacheco (13-4) ogromna je favoritkinja (1,20) protiv Crnogorke (4,75) koja će u Ocean Casino Resortu upisati svoj tek treći profesionalni MMA nastup.

Spomenimo još da iste večeri u glavnoj borbi večeri nastupa jedan od najuspješnijih teškaša u povijesti - Fabricio Werdum. Brazilski veteran veliki je favorit u svom PFL debiju i borbi sa sunarodnjakom Renanom Ferreirom (1,38 - 3,00).

Najveća razlika u koeficijentima može se pronaći u meču Kayle Harrison i Mariane Morais. Naime, tečaj na neporaženu Amerikanku postavljen je na skromnih 1,05, a na njenu suparnicu iz Brazila penje se sve do pomalo nevjerojatnih 15,00.

Slažete li se s 'bookmakerima'?

Sudionici natjecanja u teškoj kategoriji:

Denis Goltsov
Mohammed Usman
Justin Willis
Brandon Sayles
Ali Isayev
Renan Ferreira
Hatef Moeil
Ante Delija
Fabricio Werdum
Bruno Cappelozza

PFL pravila

Umjesto dosadašnjeg formata, unutar kojeg je nastupalo 12 boraca po kategoriji te je njih osam prolazilo u drugi krug, ovoga puta od deset boraca u drugi krug prolaze njih četiri. To bi značilo kako više nema četvrtfinala nego se odmah odlazi u polufinalne okršaje.

Za one koji nisu upoznati s PFL-ovim sustavom bodovanja u prvom dijelu turnira, pobjeda prekidom u prvoj rundi donosi šest bodova, u drugoj pet, a u trećoj četiri. Pobjeda sudačkom odlukom donosi tri boda.

Konačnom pobjedniku natjecanja po svakoj kategoriji osigurana je milijun dolara vrijedna nagrada.

Linker
10. svibanj 2024 17:10