Ostalo

(VIDEO) Pregršt uzbuđenja na drugoj PFL priredbi, polovica borbi završila prekidom u prvoj rundi

Curtis Millender vs. Rory MacDonald
 screenshot (YouTube, PFL)
Rory MacDonald impresivno je startao u turnir velter kategorije, jednako kao i prvak Ray Cooper III

Nakon što je prva ovosezonska priredba, na kojoj su započeli turniri perolake i lake kategorije, završila uz puno uzbuđenja, ali i tek jednu borbu završenu prekidom, druga priredbe donijela je potpuno suprotnu situaciju. Svi favoriti opravdali su svoj status, a čak šest od osam borbi nije dočekalo sudačku odluku. Četiri od toga završilo je u prvoj rundi te tako njihovim autorima donijelo šest turnirskih bodova.

U glavnoj borbi vidjeli smo uspješan debi nastup Roryja MacDonalda. Bivši UFC-ov izazivač i Bellatorov prvak napravio je ono što je protiv Curtisa Millendera potrebno. Borca možda i najboljih kickova na svijetu, ali isto tako kritično lošeg hrvanja, vrlo je lako srušio, a onda na podu i završio gušenjem s leđa.

Gušenje je tehnika kojom je do pobjede vrijedne maksimalnog plijena došao i prošlosezonski pobjednik turnira velter kategorije, Ray Cooper III. On je u Jasonu Ponetu također imao protivnika neizmjerno kvalitetnijeg na nogama nego na podu pa je svoj posao odradio i slično poput Kanađanina u glavnoj borbi. Među velterašima je pobjedu još upisao Joao Zeferino, koji je odlukom došao do pobjede protiv Gleisona Tibaua, dok je borba između Sadiboua Syja i Nikolaya Aleksakhina prekinuta nakon nehotičnog uboda u oko.

Branitelj poluteškaške titule, Emiliano Sordi, ovog puta nije nastavio seriju pobjeda prekidom, nego je Chrisa Camozzia savladao sudačkom odlukom nakon vrlo zanimljive tri runde. Preostala tri pobjednika u ovoj kategoriji upisali su prekide, tako da se Argentinac na trenutnoj ljestvici nalazi ispod njih. To su Antonio Carlos Junior, koji je krajem prve runde ugušio Toma Lawlora, Cezar Ferreira, kojem je za nokaut protiv Nicka Roehricka trebala tek 37 sekundi te Marthin Hamlet, koji je u prvoj borbi programa bio bolji od Dana Spohna, uspavavši ga početkom druge runde.

Najbolje trenutke iz istaknutih borbi možete pogledati OVDJE, a rezultati se nalaze ispod teksta.

PFL 2 - Rezultati

Rory MacDonald def. Curtis Millender - SUB (R1 3:38)
Ray Cooper III def. Jason Ponet - SUB (R1 1:23)
João Zeferino def. Gleison Tibau - jednoglasna sudačka odluka
Emiliano Sordi def. Chris Camozzi - jednoglasna sudačka odluka

Antônio Carlos Júnior def. Tom Lawlor - SUB (R1 4:43)
Cezar Ferreira def. Nick Roehrick - KO (R1 0:37)
Sadibou Sy vs. Nikolay Aleksakhin - NC (R2 1;56)
Marthin Hamlet def. Dan Spohn - SUB (R2 0:52)

Linker
28. travanj 2024 06:52