Regija

‘Savage‘ najavio ekspresni nokaut, Mark Bennett tvrdi da je uočio Babićeve mane

Alen Babić
 Screenshot (youtube, Sky Sports)
Alen Babić ovog vikenda nastupit će u svom osmom meču u profesionalnoj karijeri

Sve smo bliže Matchroomovom 'Fight Campu' na kojemu ćemo između ostalih gledati i meč između hrvatskog teškaša Alena Babića (7-0-0, 7 KO) i Britanca Marka Bennetta (7-1-0, 1 KO). ''Savage'' je svih sedam dosadašnjih protivnika završio nokautom, a niti jedan od protivnika nije izdržao dulje od tri runde. Alena smo zadnji puta gledali u lipnju ove godine kada je u Newcastleu nokautirao Damiana Chambersa u trećoj rundi. Babić slične stvari najavljuje i za borbu protiv Benneta.

''Nažalost po Bennetta, mislim da će ovo biti još jedna borba koja će trajati maksimalno dvije ili tri runde. Nokautirati ću ga. On je izgubio od Nicka Webba koji ne želi niti čuti moje ime. Ne vidim način na koji me Bennett može pobijediti'', portal Boxing Scene prenio je Babićeve izjave.

''Sedam nokauta u sedam borbi, niti jedna borba nije otišla dalje od treće runde, a niti ovaj puta nećete gledati nešto drukčije. Mark Bennett će osjetiti 'Savagea', znam da ga se boji. Kada me pogleda u oči, znat će da je u pravoj borbi. Ne dolazim boksati, dolazim uništavati protivnike.To je ono što radim u ringu, ono što 'Savage' radi. Dvije godine ljudima govorim da sam ja drukčiji tip borca. Nije bitno koliko težim, mogu se boriti u cruiserweight, bridgerweight ili teškoj kategoriji, nije me briga. Ja sam pravi borac i želim da me takvim i pamte. Ne znam tko je taj Bennett, uistinu ne znam. Rekli su mi da je velik. To je sve što trebam znati, još jedan div kojeg ću nadvladati. Čuo sam da ima šest ili sedam pobjeda, a jednu ili niti jednu nokautom. Kako može ući u ring sa 'Savageom' dok ima takav omjer?'' završio je Babić koji niti malo ne sumnja u novu pobjedu nokautom.

Mark Bennett s druge strane zadnji nastup odradio je još u prosincu 2019. godine. Nakon sedam pobjeda u nizu, Nick Webb (17-2-0, 13 KO) ga je zaustavio jednoglasnom sudačkom odlukom. Uzeo je Britanac nešto dulju pauzu nakon tog poraza, a sada je spreman vratiti se u ring borbom protiv ''Savagea''. Čini se kako Mark nije naročito zainteresiran za ''trash talk'' i ulazak u verbalnu raspravu s našim boksačem.

''Ovdje sam zbog borbe. Odradit ćemo meč i to je to. Ne gajim negativne osjećaje ka njemu, ne mogu reći da ne simpatiziram tipa. Očito je kako on priča puno sranja o meni, no to je njegov način na koji se želi prodati. Ja ne obavljam posao na taj način, no čini se kako je kod njega obratno.'', rekao je Bennett, a zatim se pozabavio uspoređivanjem sebe i Babića te analizom same borbe.

''Ako ste gledali neku od mojih borbi, vidjeli ste da sam vjerojatno isti tip borca kao Babić. Naći ćemo se na sredini ringa i razmjenjivati ćemo udarce. Neću napraviti korak unatrag i to vam obećavam s rukom na srcu. Bit će ovo dobra borba. Gledao sam neke od njegovih borbi i nekoliko puta bio je uzdrman. Mislim da ima određene mane.''

Britanac smatra kako se Alen Babić pretežno borio s nespremnim protivnicima koji nisu imali dovoljno vremena za pripremu te smatra kako on ulazi u ring protiv ''Savagea'' s određenom prednošću u odnosu na prijašnjih sedam Babićevih protivnika.

''Smatram kako imam određenu prednost nad njegovim prijašnjim protivnicima. Prije svega, imao sam sedam tjedana za pripremu i svih sedam tjedana trenirao sam jako u dvorani. Reći ću vam iskreno, dolazim se potući. Neću se pojaviti tamo samo zbog novca. Imat ćemo dobar obračun. Znam da je on odradio sedam borbi i da mu dobro ide. Međutim, smatram kako on svojim protivnicima nije dao dovoljno vremena za pripremu. Nemojte me krivo shvatiti, mislim da je njegova vrijednost dobra te će moje dionice masivno porasti kada ga pobijedim.'', dodao je Mark Bennett koji će svojim izjavama samo dodatno motivirati ionako nabrijanog Babića.

Ukoliko Bennett uistinu ispuni svoje obećanje kojim govori da se došao boriti te da se neće kretati unatrag, čeka nas jedna vrlo zanimljiva i otvorena borba. Ipak, preostaje za vidjeti koliko je Bennett zapravo čovjek od riječi. Jedno je sigurno, a to je činjenica da Babić neće prilagođavati svoj stil borbe i ponovno će krenuti beskompromisno od samog početka. Ukoliko Mark Bennett prihvati takvu borbu, lako je moguće da meč ne dočeka niti drugu rundu.

Linker
08. svibanj 2024 17:17