Regija

Vraća se Stefan Sekulić: Srpski velteraš dogovorio novu borbu u UFC-u

Stefan Sekulić
 screenshot/YouTube
Oko dvije i pol godine nakon UFC debija, svoj novi nastup u Octagonu upisat će Stefan Sekulić

Nova UFC borba je ispred srpskog borca velter kategorije Stefana Sekulića. Nakon razdoblja dvogodišnje suspenzije, koja mu je nedavno istekla, 28-godišnji borac iz Family Fight Teama kreće ispunjavati svoju misiju dokazivanja i potvrđivanja svog talenta. Putem Instagrama je Stefan otkrio kako je potpisao ugovor za novu UFC borbu i prvu borbu uopće nakon rujna 2018. godine.

"Pogodite tko se vraća! Čekanje je gotovo", napisao je Sekulić uz fotografiju trenutka stavljanja potpisa na ugovor. Za sada još uvijek nije poznato gdje, kada i protiv koga će se Sekulić boriti, no za očekivati je da bi moglo biti objavljeno unutar narednih dana.

Sekulić je svoju prvu UFC borbu odradio, kako je gore spomenuto, prije gotovo dvije i pol godine. Uskočio je kao zamjenski borac na Fight Night u Moskvi i hrabro se suprotstavio favoriziranom Ramazanu Emeevu. Rus ga je tim putem iznenadio poslavši ga udarcem na pod u prvoj rundi, no Stefan se unatoč nedostatku punih priprema uspio vratiti u borbu te do kraja iste uspješno parirati. Na kraju je poražen jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde.

Nažalost, nakon toga su se pojavili neočekivani problemi. U prosincu iste godine se pojavila vijest kako je Sekulić prihvatio dvogodišnju suspenziju koju mu je odredila USADA. Isti dan se borac obratio javnosti otkrivši kako je riječ o terapiji koju je primao u bolnici dok se oporavljao od operacije. Stefan je godinu ranije doživio težak lom noge, jedan od najgorih viđenih na borilištima u ovim prostorima, dok je u veljači 2018. u borbi protiv Givaga Francisca doživio jednako težak lom nosa i vilice. Bez točnog objašnjenja što uzima, Stefan je u bolnici tretiran steroidima radi bržeg zarastanja. UFC mu je tim putem pružio podršku i rekli su da shvaćaju kako kod njega nije bilo nikakve namjere varanja, no zbog prekršenog pravila je morao prihvatiti propisanu kaznu.

Sekulić inače glasi za velikog talenta, a do sada je u karijeri upisao 12 pobjeda i tri poraza. Osim poraza od Emeeva te u spomenutoj borbi kad je slomio nogu, poražen je još 2015. godine protiv još jednog danas UFC borca, Davida Zawade. Sve borbe osim posljednje odradio je u borilištu SBC promocije. Inače, kroz ove dvije godine Stefan je ostao konstantno u dvorani te je svim istaknutijim borcima iz Family Fight Teama bio jedan od glavnih trening partnera u pripremama za borbe. Iz njegovog tima tvrde da je napredovao i da će se vratiti bolji nego ikad.

Linker
08. svibanj 2024 12:45