UFC

Anthony Smith objasnio svoju prozivku: ‘Ništa osobno, Rakić mi je najteži protivnik u Top 5‘

Anthony Smith
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Odmah nakon pobjede protiv Ryana Spanna, Anthony Smith zaželio je revanš protiv Aleksandra Rakića

Još jedan jako dobar nastup pružio je Anthony Smith na sinoćnjoj UFC-ovoj priredbi. 33-godišnji ''Lionheart'' submissionom u prvoj rundi savladao je Ryana Spanna i na taj način došao do trećeg uzastopnog slavlja. Smith se u posljednje tri borbe svaki puta borio protiv boraca koji su lošije rangirani od njega. Sada isključivo želi mečeve protiv onih boraca koji su ispred njega te ga mogu približiti borbi za titulu. Jedan od njih je i srpski borac Aleksandar Rakić čije ime je Smith spominjao prije, ali i nakon borbe.

Aleksandar Rakić i ''Lionheart'' borili su se krajem kolovoza prošle godine te je ''Raketa'' slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon vrlo dominantne izvedbe. Smith sada želi priliku za revanš, a na konferenciji za medije nakon sinoćnje pobjede objasnio je pozadinu svoje prozivke u kojoj traži borbu protiv Rakića.

''To je ono što želim, borbu koju sam tražio. Ništa osobno, Rakić i ja smo imali pozitivan razgovor prije i nakon borbe. Ovo je čisto iz natjecateljskih razloga. Želim njegovo mjesto. On je uzeo moje i želim ga nazad. Ne želim zvučati kao da nemam poštovanja, ali mislim da je Dominick Reyes lakša borba od Rakića i to me ne približava tituli. Trebam nešto čime ću doći najbliže borbi za titulu. Mogao bih sjediti sa strane i čekati gubitnika iz borbe za titulu, ali ja ne želim čekati. Mislim da je za mene stilski, dakle ne za svakog, no za mene je Rakić vjerojatno najteži protivnik od svih Top 5 tipova.''

Čini se kako Anthony Smith ne planira nekakvim ''trash talkom'' i sličnim načinima doći do te borbe. Razlog je jednostavan, Smith želi napredovati u poretku, a Rakića vidi kao najadekvatnijeg protivnika. Smith vjeruje kako je Jiri Prochazka idući na redu za napasti pojas nakon što Glover Teixeira i Jan Blachowicz odrade svoj meč 30. listopada. Thiago Santos ima ugovoren meč protiv Johnnyja Walkera, a Reyes ga očito ne zanima.

Smith je nakon poraza od Rakića i Teixeire odradio tri borbe protiv boraca kao što su Devin Clark, Jimmy Crute i Ryan Spann. Radi se o trojici boraca koji tek trebaju izboriti svoje mjesto u vrhu kategorije, a Smith ih je sve savladao u prvoj rundi. Određeni kritičari će reći kako ''Lionheart'' može pobijeđivati takve protivnike, no da su mu borci iz samog vrha nepremostiva prepreka. Slična priča povlačila se i 2018. godine kada je Anthony pobijedio Rashada Evansa i Mauricija ''Shoguna'' Ruu. Tada su ga kritizirali kako je pobijedio stare i potrošene borce. Smith se na današnjoj konferenciji za medije osvrnuo na takve kritike.

''Što još trebam učiniti. Koga trebam pobijediti? Savladao sam starije tipove i svi su govorili da su prestari. Sada sam pobijedio mlađe borce i ljudi govore da nisu dovoljno visoko rangirani. Što je**no želite da učinim? Nije me više niti briga. Radim ono što trebam, a to su borbe protiv tipova ispred mene.''

Linker
24. travanj 2024 09:44