UFC

Anthony Smith prozvao Aleksandra Rakića, srpski borac ekspresno prihvatio!

Anthony Smith i Michael Bisping
 Screenshot (youtube, Ufc)
Nakon uvjerljive pobjede protiv Ryana Spanna u prvoj rundi, Smith je zatražio revanš protiv Rakića

Nije Ryan Spann pružio konkretnijih problema Anthonyju Smithu u glavnoj borbi večeri na sinoćnjoj UFC priredbi. ''Lionheart'' se poprilično lako i rutinski obračunao sa ''Supermanom'' te je došao do svoje treće pobjede zaredom. Smith je ujedno sva tri protivnika (Clarke, Crute, Spann) savladao prekidom u prvoj rundi.

Objašnjavao je ''Lionheart'' kako ga nije briga s kime se bori te da je svjestan kako je nakon dva uzastopna poraza morao prihvatiti borbe i protiv boraca koji nisu ispred njega u poretku. Ipak, sada nakon tri uzastopna slavlja te nakon što se potvrdio kao borac koji zaslužuje šesto mjesto na ljestvici izazivača poluteške kategorije, Anthony Smith ponovno gleda prema vrhu i želi se boriti protiv boraca koji su iznad njega. Borac kojeg je prozvao jeste Aleksandar Rakić.

''Želim Aleksandra Rakića. On samo sjedi sa strane, a nije idući u redu za titulu. Odradit ćemo taj meč ili ću ga preskočiti u poretku. To je ono što želim, netko ispred mene u poretku i ja sam to zaslužio.'', rekao je Smith netom nakon pobjede protiv Spanna.

Još u tjednu prije borbe, ''Lionheart'' je otkrio kako želi revanš protiv Aleksandra Rakića. Smith je svoju odluku obrazložio argumentima kako su svi ostali borci ispred njega zauzeti. Jiri Prochazka nije zauzet no Smith smatra kako njega čeka napad na pojas nakon što Glover Teixeira i Jan Blachowicz odrade svoju borbu dok ga Dominick Reyes ne interesira jer ima tri poraza zaredom. Tako se srpski borac Aleksandar Rakić nametnuo kao najlogičniji izbor, a ''Raketa'' je ekspresno odgovorio putem Twittera još dok je Smith bio u Octagonu i pričao s Michaelom Bispingom neposredno nakon borbe.

''Mick Maynard (UFC-ov matchmaker, op.a.), slobodan sam u prosincu'' kratak i jasan bio je ''Raketa''.

Michael Bisping obavijestio je ''Lionhearta'' o ''tvitu'' Aleksandra Rakića, a Smith je kratkim komentarom nasmijao Bispinga i sve prisutne.

''Sretan mi Božić.'', rekao je Anthony.

Trenutno trećerangirani izazivač Aleksandar Rakić borio se protiv Anthonyja Smitha krajem kolovoza prošle godine. Uvjerljivo je Rakić slavio jednoglasnom odlukom sudaca, no sve od tada dojam je kako se ''Lionheart'' ne može pomiriti s tim porazom i očajnički želi doći do revanša. Neko vrijeme ta borba nije imala smisla za Rakića (možda nema niti sada, op.a.), no čini se kako je srpski borac željan novog nastupa, a nema razloga da ne ponovi dominantan nastup od prošle godine.

Linker
02. svibanj 2024 13:01