UFC

Bivši prvak progovara o svome stanju: ‘Poslije meča sam otišao u bolnicu gdje sam povraćao sve do 4 ujutro‘

Cody Garbrandt

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak izubio je u drugoj rundi prve borbe UFC-a 300 gušenjem brazilskog majstora u parteru

Prošle subote, Garbrandt se borio protiv Figueireda u prvoj borbi UFC-a 300, kada ga je Brazilac ugušio u drugoj rundi. Ovaj poraz je prekinuo niz od dvije pobjede za Garbrandta, a prema "No Loveu", izgubio je djelomično zbog stalnog medicinskog problema koji je otkrio u svojoj prvoj izjavi nakon događaja.

"Osjećao sam se sjajno u ovoj borbi, sve dok nisam počeo osjećati vrtoglavicu, nisam mogao kontrolirati vrtnju kad sam pao na tlo. Kapa dolje Deivesonu i njegovom kutu! Na kraju sam otišao u bolnicu gdje sam još uvijek osjećao vrtoglavicu do 4 sata ujutro. Hvala Heather i Oliviji što su me pratile nakon borbe. Ispravit ću ovo, borim se s vrtoglavicom od 2012. Hvala obožavateljima koji su došli podržati. To nije bila moja večer, ali volim ovaj posao, vratit ću se tamo prije nego što godina dođe kraju."

Prema Nacionalnoj zdravstvenoj službi, vrtoglavica je "osjećaj da se vi ili okolina oko vas krećete ili vrtite" i može biti uzrokovana brojnim medicinskim problemima poput infekcija ili Ménièreove bolesti, stanja unutarnjeg uha. U sljedećem postu Garbrandt je rekao da je 2021. otišao na kliniku Mayo zbog Ménièreove bolesti.

Garbrandt je imao dobru prvu rundu protiv Figueireda, pobijedivši prvu rundu prema svim sucima, no u drugoj rundi, Figueiredo je uspio u svome naumu i porazio bivšeg prvaka u bantam kategoriji na parteru "submissionom". Iako Garbrandt nije izravno tvrdio da je vrtoglavica bila razlog poraza, dok je odgovarao na poruke na Twitteru, sugerirao je da je to odigralo veliku ulogu u njegovoj izvedbi.

"Nije iskreno reći što mi se dogodilo u borbi s onim što sam doživio? Istina je da ništa ne uzimam od "Figgyja", misliš da bih samo ležao na leđima ne ustajući cijelo vrijeme?"

Ovaj poraz je šesti put da vidimo bivšeg prvaka kako gubi u svojih 15 nastupa za organizaciju i još jednom je unazadio svoje ciljeve da vrati naslov prvaka u bantam kategoriji. U međuvremenu, Figueiredo je skočio na 6. mjesto UFC-ove ljestvice bantam kategorije i sada se nalazi na pragu pokušaja za zlato i šanse da postane 10. prvak u dvije divizije u povijesti UFC-a.

Linker
17. travanj 2024 19:06