UFC

Colby Covington smatra kako ga je bivši tim koštao pobjede protiv Usmana

Conan Silveira i Colby Covington

 Ufc
UFC-ov izazivač za pojas velter kategorije okrivio je trenere iz ATT-ja za loše savjete

Sjajan meč pružili su nam Colby Covington i Kamaru Usman u dvanaestom mjesecu 2019. godine. I tada je pojas UFC-ove velter kategorije bio u igri, a na koncu je Nigerijac slavio prekidom 50 sekundi prije kraja meča. Puno je Covington razloga (izlika) pronalazio kako bi opravdao svoj poraz.

Često ''Chaos'' Usmana optužuje da je varalica. Naime, Covington smatra kako je Kamaru na prevaru dobivao ''timeout'' tokom prve borbe. Radilo se o navodnim ubodima u oko te udarcu u međunožje, no Colby je više puta priložio dokaze kako je njegov udarac završio u tijelu prvaka. Što se uboda u oko tiče, Covington tvrdi kako se Usman referirao na krivo oko.

Usman i Covington večeras će odraditi revanš, a ususret UFC 268 priredbi, Colby je pred predstavnicima medija istaknuo još jedan razlog zbog kojeg je izgubio u prvom meču.

''Ako se vratite na prvu borbu i pogledate instrukcije koje sam dobivao. Oni su me upućivali na nešto što radim svaki dan. Govorili su mi 'Colby, diši'. Čovječe, pa mi dišemo svaki dan, zašto mi govorite da dišem? Svatko u ovoj sobi zna disati, ali ne zna se svatko boriti i usmjeravati borce pravim savjetima.'', izjavio je Colby.

Inače, Covington je tada trenirao u ATT-ju na Floridi, a glavni trener u njegovom kutu bio je poznati Conan Silveira. Covington je kasnije promijenio dvoranu zbog raznih nesuglasica s čelnicima ATT-ja, a sada trenira u dvorani MMA Masters.

''Prva i najveća stvar koju sam promijenio, jesu ljudi oko mene, tim koji sada imam. Daniel Valverde, moj trener za Judo i Jiu-Jitsu. Cesar Carneiro moj je trener za stojku, a Jonathan Lopez zadužen je za snagu i kondiciju. Pronašao sam novu energiju oko sebe, ljude koji zapravo mare za i brinu o meni te žele vidjeti kako pobjeđujem. Oni se neće pojaviti samo zbog isplate i kako bi me bacili u vatru. Ti treneri zapravo razvijaju moje vještine i svakog dana rastem kao borac. Vidjet ćete nove stvari u mojoj igri. Nadogradili smo softver. Martyju ću napraviti 'control, alt, delete' u subotu navečer.'', dodao je Covington, pritom referirajući se na poznatu kombinaciju tipki kojom se zatvara/gasi određena aplikacija.

Večerašnji meč pokazat će koliko je Colby uistinu napredovao. Usman je također promijenio dvoranu i pod vodstvom Trevora Wittmana pokazao je očit napredak, barem kad je stojka u pitanju. Preostaje nam vidjeti što je novo u repertoaru Colbyja Covingtona.

Linker
01. svibanj 2024 14:33