UFC

Conor McGregor u velikom intervjuu: ‘I dalje sam prvak lake kategorije, a umiroviti se neću nikad!‘

Conor McGregor
 screenshot/YouTube
Zanimljivo je svoj prošlogodišnji potez i ovogodišnje planove objasnio najpopularniji borac svijeta

Točno godinu dana od svog posljednjeg nastupa, kad je u dominantnoj maniri savladao Donalda Cerronea, Conor McGregor vraća se u UFC-ov Octagon za borbu protiv Dustina Poiriera. Ovog puta najpopularniji borac svijeta neuobičajeno je zatvoren prema javnosti. Nema "trash talka", nema intrigantnih objava na društvenim mrežama. Sve je podređeno borbi kojom namjerava slavodobitno otvoriti 2021. godinu i nastaviti tamo gdje je stao 12 mjeseci ranije, kad je pandemija pokvarila njegove planove.

Upravo zbog svega navedenog, prava je premija bila doći do prilike za konkretan intervju, a nju je na kraju dobio Ariel Helwani. On je s Conorom razgovarao za ESPN te je cijeli intervju objavljen na njihovom YouTuber kanalu. Odmah u startu razgovora Conor je dočekan s pitanjem o prošloj godini, odnosno o tome zašto se nakon siječnja ipak nije još koji put vratio u Octagon.

"Htio sam se boriti i pričalo se o tome. Nakon borbe protiv Cerronea imali smo razgovor o tome što napraviti i nismo tada našli odgovor. Htio sam da se stvari kreču, ali nije se uspjelo. Sad smo ponovno ovdje. Transformirao sam svoje tijelo u ono borca lake kategorije, napravio sam to zdravo i pun sam energije. Ovo je kategorija u kojoj sam najbolji i u kojoj postoji puno opcija za mene. Postoji puno izazivača, a čuo sam i da se Nate vraća u laku kategoriju. Osim toga, postoje i opcije za boksački meč. Jako sam uzbuđen oko onoga što mi slijedi. Uvjeren sam da se ove godine neće dogoditi ono što i prošle. Radujem se nastaviti tamo gdje sam početkom prošle godine stao", rekao je Conor, da bi se iduće pitanje odnosilo na umirovljenje, koje je objavio netom nakon UFC 250 priredbe održane u lipnju. Priznao je kako je do toga dovela cijela situacija u kojoj je bio onemogućen boriti se:

"Ja se vjerojatno nikad neću umiroviti. Uvijek ću u sebi ima taj natjecateljski duh i želju. To je svakako bilo dio frustracija, što pokušavaš nešto napraviti i pokrenuti se, a ne ide. Osjećao sam se kao da sam u čahuri, da me UFC vratio na policu i da se par puta te godine prešlo preko mene te da ću puno toga izgubiti. No, to je prošlost, mislim da sam skinuo ono što mi je bilo na duši u tom trenutku. Sad se fokusiram samo na budućnost."

Spomenuto umirovljenje došlo je nakon što je Dana White izjavio kako nema namjeru koristiti Conora dok se publika ne bude mogla vratiti u dvorane, a Irac je to smatrao nevažnim. Tvrdio je kako želi ostati aktivan i došlo je do zahlađenja odnosa, posebno nakon žestoke prepirke u dopisivanju putem Instagrama, koja je na kraju završila i u javnosti.

"Dana i ja smo uvijek imali dobar odnos, to je puno više od odnosa borca i promotora. Puno je tu na kocki i puno je pritiska pa dođe do takvih situacija, a u 2020. smo imali jednu veću nego ikad prije do tada. I on i ja smo napravili neke stvari na krivi način. Drago mi je što smo opet pronašli zajednički jezik. Smatram kako je napravio sjajne stvari u 2020. godini. Nadmašio je sva očekivanja, a meni je drago što sam tu godinu mogao otvoriti. Dogodila se ta situacija kad sam tražio borbu i baš onda mi je Diego Sanchez izrazio poštovanje nakon što je upisao pobjedu. Ja sam onda njemu izrazio poštovanje i rekao sam da nemam ništa protiv boriti se protiv njega. Znam da je on na kraju karijere, no ja sam htio biti aktivan. Svaki natjecatelj traži aktivnost. Dogodilo se što se dogodilo i to je sad u prošlosti", objasnio je još malo detaljnije ono što se dogodilo.

Borba protiv Poiriera drugi je Conorov revanš. No, za razliku od onog prvog, kad se protiv Natea Diaza borio nedugo nakon prve borbe, ovog puta isti će se dogoditi nakon šest i pol godina. Druga kategorija, a i obojica su danas drugačije osobe i borci. Conor je prvi put slavio nakon minute i pol, a ovog puta najavio je da to namjerava učiniti još brže.

"Svakako je teže boriti se drugi put protiv njega i morat ću biti bolji. No, uvjeren sam da ću svoje prave udarce pogoditi u prvih 60 sekundi, udarce koji su mi potrebni. Ako ih Dustin preživi, svaka čast. Nadam se zapravo da me može uvući u rat. Želim to i bit će mi drago ako izdrži te udarce. Ali, te udarce ću sigurno pogoditi u toj prvoj minuti. No, želim se boriti, želim malo osjetiti vrijeme u borilištu. Neće mi to predstaviti problem. Dustin je dobar borac, ali ja sam jedan od najvećih", najavio je još jednu spektakularnu vlastitu izvedbu.

Očekivalo se kako bi UFC nedugo prije borbe mogao na istu ubaciti još malo začina, postavivši je kao borbu za titulu prvaka lake kategorije. No, umirovljeni prvak Khabib Nurmagomedov ovih dana nije Dani Whiteu zatvorio knjigu eventualnog povratka, tako da ovu borbu možemo smatrati "title eliminatorom". Pobjednik iste borit će se za titulu, neovisno o tome hoće li biti riječ o Khabibovom povratku ili će u taj okršaj uskočiti neki od drugih boraca lake kategorije.

"Nisam razočaran niti iznenađen, ali mislim kako je borba trebala biti za titulu. Što je - tu je. Nadao sam se da ću se odmah boriti za titulu, no sad mi je glavno to što se vraćam i veselim se borbi. Ne znam zašto su to napravili. Ali, titulu perolake kategorije su mi recimo uzeli bez da su mi ponudili borbu. Gotovo da nimalo vremena nisam imao dvije titule. Mislim da su odlučili Khabibu dati još vremena zbog smrti njegovog oca i to cijenim. Nije mi problem što borba nije za pojas. Ja namjeravam imati aktivnu godinu i vratit ću titulu. Osim toga, zapravo sam i dalje prvak lake kategorije. Pojas onog puta uopće nije dodijeljen. Khabib je otišao iz kaveza i pustio me da se borim protiv članova njegove obitelji. Tako da se i dalje osjećam kao prvak, a to ću potvrditi. Svijet će to vidjeti", iznio je Irac svoj stav i na tu temu, kratko se još osvrnuvši na Khabibove planove:

"Ne znam hoće li se Khabib opet boriti, ali znam da ga je strah boriti se protiv mene. Vidio sam to u njegovim očima. Ja sam se tog dana borio protiv njegove najbolje verzije, a on protiv najlošije verzije mene. Ne krivim ga što tako razmišlja, on to zna, ja to znam i njegov tim to zna. Jako dobro znam kako se osjeća. Imam odgovor kako uništiti tog čovjeka. Mogao je ljudima prekrivati oči neko vrijeme, ali sve će doći na svoje. Ako odluči ostati u mirovini, cijenim to i želim mu sve najbolje. Ali, mislim da nije pravi borac. Ne razumijem kako se mogao povući dok mu slijedi toliko mogućih dobrih borbi."

Zatražen je da vizualizira 2021. godinu, kao što je to prije borbe protiv Cerronea napravio s 2020. Tada je najavio namjeru vraćanja titule lake kategorije, ali i osvajanja BMF pojasa. Pa što možemo očekivati u ovoj godini?

"To prošli put nije dobro završilo pa ću ovog puta reći da želim samo natjecanje. Želim dobru konkurenciju koja će izvući najboljeg mene. Samo želim biti zaposlen i želim se boriti. Tri ili četiri puta ove godine", potvrdio je, dodavši kako u to ulazi i već neko vrijeme planirani boksački ogled:

"Velika mogućnost je da će se meč protiv Pacquaiao dogoditi ove godine. Ne znam kada, ali mislim kako će to biti bliže kraju godine. Sve će ovisiti o tome kakve će mi se nudili prilike. No, spreman sam za taj pojas, u tom meču bi ulog bila boksačka svjetska titula. No, imam opcija. Kao što sam već rekao, Nate se vraća, tu je također zanimljiva borba Chandlera i Hookera. Gaethje i Oliveira su također tu, ima nekoliko dobrih opcija. Nemam ime, opcije su mi svi borci kategorije, u bilo kojem sportu. Vidjet ćemo što će se dogoditi u idućim tjedana i idućim borbama."

Dakle, iz ovog možemo zaključiti kako je Conor trenutno u ratničkom modu, a kad je tako je svakako veće i uzbuđenje pred njegov nastup. Voljeli ga ili ne, njegova aktivnost i prava borilačka ambiciju ovom sportu možemo samo višestruko doprinijeti i lijepo ga je vidjeti nazad u akciji.

Linker
26. travanj 2024 17:39