UFC

Covington sam sebe proglasio rezervom borbe za titulu: ‘Bit ću tamo!‘

Colby Covington
 Hans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
Colby Covington smatra kako su Kamaru Usman i Jorge Masvidal jedini smisleni protivnici za njega

Kamaru Usman i Jorge Masvidal borit će se 24. travnja u Jacksonvilleu na Floridi, u svom revanšu te ujedno borbi za titulu UFC prvaka velter kategorije. Masvidal je tako dobio novu priliku nakon što u srpnju prošle godine nije uspio savladati Usmana. Kako je Masvidal tim putem borbu prihvatio tek nešto više od tjedan dana prije održavanja iste, Usman je osjećao potrebu riješiti posao s njim nakon što ovaj odradi puni pripremni kamp.

Tako je sa strane ostao Colby Covington, borac kojeg je Usman savladao krajem 2019. godine te koji je prošle godine nastupio tek jednom. Tim putem je uvjerljivo savladao Tyrona Woodleya, nakon čega je odbio nekoliko ponuđenih borbi, poput one protiv Leona Edwardsa. Dok čeka što će se dogoditi u bližoj budućnost te kako će to utjecati na njegovu karijeru, u razgovoru sa Schmoom je otkrio kakav je njegov stav prema tome što se ovog mjeseca sprema.

"Ja ću nakon svega biti broj 1. Znate što Marty Fakenewsman radi, traži si najlakše moguće borbe i ne želi ljudima dati ono što žele vidjeti. Jasno je da sam u našoj borbi vodio 3:1 u rundama. Marc Goddard mu je spasio život u toj borbi. Dao mu je par puta odmor kad nije trebao i prerano je prekinuo borbu u kojoj sam još uvijek bio. Zaslužujem taj revanš i čekam ga, to je jedina borba koju želim. Jedino što mi još ima smisla je Jorge Masvidal, jer nekad smo bili prijatelj, a znamo gdje je to danas došlo, postali smo žestoki rivali", otkrio je kako gleda na to što će se dogoditi i gdje zapravo vidi svoju priliku.

UFC ga kao službenu rezervu borbe nije najavio pa je on to napravio sam. Kako su sva trojica boraca sa Floride, tako on nema namjeru propustiti odlazak u Jacksonville gdje sigurno neće samo sjediti i pratiti što se događa.

"Svi znaju da sam ja rezerva te borbe. UFC mi to nije rekao, ali mislim da se podrazumijeva. Što god se dogodilo, ako netko dobije COVID ili se samo uplaši pa pobjegne, ja sam tu i to je pravi put za mene. Živim u Miamiju, tri i pol sata vožnje dalje. Uzet ću autobus do Jacksonvillea i pojaviti se na borbi. Bit ću tamo i spreman sam uskočiti. Moj cilj je pružati dobre borbe i kapitalizirati najbolje dane svoje karijere, u kojima se upravo nalazim", namjere su "Chaosa".

Colby bi možda ipak mogao razmisliti o prihvaćanju neke borbe. Naime, nakon što je Leon Edwards ugovorio borbu protiv Natea Diaza, a upareni su također Stephen Thompson i Gilbert Burns, mogao bi se zabrinuti da će, ukolio bude još neko vrijeme bez borbe, od strane još nekih kolega biti preskočen. UFC-u ionako nije baš nešto previše drag.

Linker
26. travanj 2024 08:40