UFC

Dogovoren teškaški obračun: Dva top borca ukrstit će rukavice u lipnju

Jairzinho Rozenstriuk

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Oba borca tražit će povratak na pobjedničke staze

Teškaški obračun između dva top 10 borca dogovoren je za početak šestog mjeseca. Dvoboj između Jairzinha Rozenstruika (12-3) i Alexandera Volkova (34-10) održat će se u legendarnom Apexu četvrtog lipnja, a ovaj uzbudljivi teškaški spektakl će biti glavna borba večeri.

Volkov je trenutno sedmi na rang ljestvici, dok je Jairzinho osmi. 'Drago' u borbu ulazi nakon poraza od talentiranog Toma Aspinalla u Londonu, a 'Bigi Boy' također dolazi nakon poraza od Curtisa Blaydesa u rujnu prošle godine.

Volkov je profesionalnu MMA karijeru započeo u ruskom M-1 Global, te je nakon niza pobjeda potpisao za Bellator 2012. godine. Tamo je se zadržao neko vrijeme, čak je i osvojio titulu u teškoj kategoriji te upada u lošiji niz te je otpušten nakon poraza od Chiecka Konga i Tonyja Johnsona. Za UFC potpisuje 2016. godine, gdje je pobijedio redom: Roya Nelsona, Stefana Struvea, Fabricia Werduma, Alistaira Overeema i mnoge druge.

Jairzinho je borilačku karijeru započeo u kickboxingu, a MMA debi je imao 2012. godine. Nakon šest uzastopnih pobjeda potpisuje za UFC, gdje je pobijedio Allena Crowdera, Andreia Arlovskog, Alistaira Overeema i to sve nokautom. Nakon impresivnog niza, u zadnjih pet borbi ima score 2-3, a nokautom je izgubio jedino od Francisa Ngannoua. 'Bigi Boy' će se na pobjedničke staze vratiti u šestom mjesecu protiv 'Drage'.

Rozenstruik se trebao boriti protiv Marcina Tybure na UFC 273 priredbi, no Tybura je bio prisiljen otkazati meč zbog bolesti.

Linker
23. travanj 2024 16:48