UFC

Gilbert Burns nastavlja prozivati Edwardsa, odabrao je i na kojoj ga priredbi želi

Gilbert Burns
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nakon ugovaranje borbe Usmana i Covingtona, jedna se druga ističe kao potencijalni ‘eliminator‘

Vrlo blizu bio je Gilbert Burns osvajanju UFC titule, kad se u veljači obračunao s timskim kolegom Kamaruom Usmanom. U jednom trenutku ga je ozbiljno uzdrmao, ali odabrao je tada lošu strategiju u pokušaju da borbu završi. Ispuhao se, pao u izvedbi te na kraju doživio poraz. Odmah kroz suze izjavio je kako to nije njegova posljednja borba za titulu.

Nakon što je na UFC 264 priredbi upisao pobjedu protiv Stephena Thompsona, jasno je kako je došao na jednu vrijednu pobjedu od nove prilike. Izvedba u navedenoj borbi nije bila impresivna pa je jasno da mu treba borba u kojoj bi zaustavio nekoga s istim ambicijama. Već ranije je otkrio kako takvim smatra Leona Edwardsa, borca s nizom od čak devet pobjeda. Otkrio je i kako se želi boriti u listopadu, no sad je to promijenio na studeni, ali s jako dobrim razlogom.

"Sunaslovna borba na pet rundi?", upitao je putem Twittera Burns svog željenog rivala, aludirajući na UFC 268 priredbu koju bi trebali predvoditi Usman i Colby Covington. Istu je danas predsjednik UFC-a, Dana White, najavio upravo za 11. mjesec ove godine.

Ako bi se ta borba ugovorila, imali bismo borbu za titulu i borbu za prvog izazivača na istom programu. Naravno, gledajući u kakvom se nizu nalazi, Edwards ima sve reference za automatski napad na titulu te on možda može i čekati da se sve razriješi. U međuvremenu bi se Burns mogao boriti protiv drugog borca sa svoje liste želja, Jorgea Masvidala.

Jasno je ipak kako bi Edwards bio za njega najbolja opcija, borba gdje u slučaju njegove pobjede UFC ne bi imao drugog izbora nego nagraditi ga novom pozicijom izazivača. Takve planove je nedavno i sam potvrdio u razgovoru za MMA Junkie.

"Već sam razgovarao s Danom odmah nakon svoje prošle borbe. Moramo čekati, iako se ja želim boriti. Treba mi tek nešto vremena da mi se tijelo oporavi, a onda sam odmah nazad u treningu. Leon Edwards je broj 3 i ima ludi pobjednički niz, to je borba koja me uzbuđuje. Taj tip je opak borac, pobjeđuje sve redom. Ima jako dobre reference boriti se za titulu", rekao je Burns, dodavši:

"Ponekad pričam svašta o njemu, no ja mu zapravo želim borbu za titulu. Tip to apsolutno zaslužuje. No, ako se za titulu bude borio Colby, dajte mi Leona. Prozvao sam ga, a on je svašta govorio jer sam kritizirao način na koji je pobijedio Natea Diaza. Sada je utihnuo pa ne znam što misliti. Nadam se da ćemo se boriti."

Edwards već neko vrijeme nije ništa komentirao po pitanju svojih planova, no sad bi mogao, nakon što je postalo službeno da se neće boriti za titulu. Borba bi mu svakako dobro došlo, budući da je u ovoj i prošloj godini odradio tek jedan pravi nastup, onaj protiv Natea Diaza. Nešto raniju borbu protiv Belala Muhammada teško možemo ubrajati u to, budući da je na samom početku prekinuta radi nehotičnog uboda u oko.

Linker
26. travanj 2024 07:54