UFC

Henry Cejudo otkrio tko je najveća prijetnja Petru Yanu i pritom nije naveo sebe

Henry Cejudo

 Screenshot (youtube, Chael Sonnen)
Umirovljeni ‘‘Triple C‘‘ osvrnuo se na situaciju unutar UFC-ove bantam kategorije

Zanimljiva situacija odvija se unutar UFC-ove bantam kategorije. Aljamain Sterling uz dobru dozu sreće, točnije nepažnje Petra Yana, postao je prvakom te kategorije. Spomenuti Yan trenutno je privremeni prvak, a niz odličnih boraca nalaze se u poretku iza njih.

Iako je Sterling službeno prvak, brojni fanovi, ali i borci gledaju na Yana kao najboljeg bantamaša unutar UFC-a. Henry Cejudo na neki također gleda na taj način. Naime, Cejudo je prije nekoliko dana u razgovoru sa Daveom Schmulensonom (The Schmo) prognozirao meč između dvojice bantamaša, Roba Fonta i Josea Alda, a zatim se dotaknuo i Petra Yana.

''Prednost dajem Joseu 'Baldu' (Aldu)! Ali mislim da Dominick 'Booze' Cruz ima najviše šanse pobijediti ''Ružnog krumpira'' Yana. Ovdje ste to prvi put čuli!'', napisao je Cejudo u svom ''tvitu'', a u videu je detaljnije objasnio.

''Mislim da Dominick Cruz ima najviše šanse pobijediti Petra Yana. Znate li zašto? Zbog svoje kontrole distance i činjenice da hrva. Niti jedan od tih tipova (koje je Yan pobijedio) ne hrva. Niti jedan od tih tipova nije forsirao Yana da zapravo hrva, a način na koji Cruz miksa sve to, ne znači nužno da bi pobijedio Yana. Međutim, kažem da on ima najviše šanse pobijediti Petra ''ružnog krumpira'' Yana, ako vam to ima ikakvog smisla. To je zapravo vraški kompliment Dominicku Cruzu.''

Dakle, Cejudo ne vidi Sterlinga kao naročitu prijetnju te ističe Cruza kao najveću opasnost za Petra Yana. Dominick Cruz dugi niz godina smatran je najboljim bantamašem svijeta, no ozljede su ga spriječile ka izgrađivanju još uspješnije karijere. Međutim, Cruz je i dalje aktivan, a u trećem mjesecu ove godine savladao je Caseyja Kenneyja. Barem dvije pobjede trebale bi mu da dođe u priliku za napasti pojas. Prvu će imati priliku ostvariti ovaj tjedan, u meču protiv Pedra Munhoza. Možda jednog dana uistinu budemo gledali meč između Yana i Cruza pa saznamo koliko je Cejudo bio u pravu. Nema sumnje da je Cruz stilski izrazito neugodan za svakog protivnika.

Linker
02. svibanj 2024 12:34