UFC

Jake Paul ‘popljuvao‘ Whitea: ‘U tri borbe zaradio sam više nego ikoji UFC borac u povijesti!‘

Jake Paul
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
YouTuber te odnedavno boksačka zvijezda bio je svojevrsna atrakcija na tribinima UFC 261 priredbe

Poprilično je lako pretpostaviti s kakvom se namjerom Jake Paul pojavio na UFC 261 priredbi u Jacksonvilleu. Nakon što je već više puta isprovocirao cijelu MMA zajednicu te postao zapravo jedna od njoj najomraženijih jedinki ikad, odlučio je ukazati se među 15 tisuća žestokih fanova. Ovacije naravno nije očekivao, zapravo dobio je ono po što je došao. Cijela dvorana ga je vrijeđala, u jednom trenutku jednoglasno, a čak se Daniel Cormier ustao s komentatorskog mjesta da bi mu nešto poručio.

Čini se kako je Paul u svemu tome uživao. Okružen svojim osobnim zaštitarima, obračunavao se publikom putem gestikulacija, a na kraju se našao u izravnom prijenosu te, velikim dijelom zahvaljujući Cormieru, na naslovnicama portala. Cilj je svakako ostvario, ali nakon priredbe odlučio je baciti pokoju otrovnu strelicu prema Dani Whiteu. Nakon što je predsjednik UFC-a izjavio kako nema nikakvih namjera surađivati s njim i kako smatra da to što on radi ima svoju publiku, dodavši kako ne vjeruje u brojke prodaje prijenosa koje je Triller pustio u javnost, Paul je dočekao priliku za odgovor putem objave na društvenim mrežama.

"Dana, tvrdio si da ćeš zaraditi milijun dolara na mom porazu. Namjestio si Askrenu trening s Freddiejem Roachem. Dao si mu potpuni pristup UFC-ovom institutu. A on je opet dobio po dupetu. Ispada da si zapravo ti šu*ak, a ne Ariel Helwani", napisao je za početak Paul, onda se okrenuvši onome što MMA zajednica najviše UFC-u zamjera:

"Nakon svoje treće borbe zaradio sam ukupno više nego bilo koji borac u UFC povijesti. Misliš li da je možda došlo vrijeme da pošteno platiš svoje borce? Ne čudi me što svi gledaju prema odlasku u boks. Dana, govoriš da organiziraš borbe koje fanovi žele vidjeti. Onda požuri i dogovori Jonesa protiv Ngannoua. Plati im pošteno njihov dio. 10 milijuna dolara za svakog od njih, uz dodatni PPV. Zašto su UFC borci tako potplaćeni u odnosu na boksače? Zašto sam u svoje tri borbe zaradio više boraca nego svi UFC borci, osim dvojice (Khabib i Conor), u povijesti? Ja znam zašto..."

Paul će svakako nastaviti s profesionalnim boksom, budući da u njemu prepoznao priliku za jako dobru zaradu, ali je isto tako otkrio kako je boks nešto u čemu uživa. Na račun svog imena i statusa izgrađenog putem YouTubea, gdje uistinu nikad nije objavljivao ništa vrijedno spomena, došao je do toga da ima fanove iza sebe, a medijska mašinerija odradila je ostatak.

On će svakako ostati tu još neko vrijeme i dugogodišnji zaljubljenici u borilački sport moraju biti spremni na to. Barem dok ne pogriješi u izboru nekog protivnika i završi na podu, što bi iste itekako razveselilo. No, nekako je teško pretpostaviti da bi se načinom na koji on djeluje to uskoro moglo dogoditi.

Što se tiče kritike upućene predsjedniku UFC-a, tu je zapravo pronašao zajedničko mišljenje s većinom onih kojima se itekako zamjerio.

Linker
26. travanj 2024 22:24