UFC

JDS je još uvijek uzrujan zbog posljednjeg poraza: ‘Kao da žrtvu optužite za zločin...‘

Junior Dos Santos
 JASON SILVA
‘UFC više ništa nije komentirao, za njih je sve u redu, a za mene je apsurdno to što se dogodilo‘

Junior Dos Santos još se uvijek ne može pomiriti s porazom od Ciryla Ganea.

Bivši UFC-ov prvak doživio je 12. prosinca četvrti poraz u nizu. Tada ga je, podsjetimo, sredinom druge runde tehničkim nokautom zaustavio sve opasniji 'Bon Gamin'.

Gane je u drugoj rundi brazilsku legendu pogodio laktom koji je djelomično odsjeo na stražnjem dijelu glave, ali taj udarac u konačnici nije označen kao ilegalan jer je procjena suca bila ta da je isti stigao kao posljedica Dos Santosovog okretanja glave u trenucima dok je Francuz upućivao udarac.

Nakon završetka UFC-a 256 i Dana White se složio sa zaključkom da se to dogodilo zbog JDS-ovog okretanja te je brazilskom veteranu sugerirao odlazak u mirovinu.

"UFC više ništa nije komentirao, za njih je sve u redu, a za mene je apsurdno to što se dogodilo. Bio je jasno da se radi o ilegalnom udarcu, a nekoliko boraca i predsjednik favoriziraju ovakav rasplet. A za mene je to strašno apsurdno. U stvari, svi se slažu da je to bio ilegalan udarac, ali govore da sam se ja okrenuo i pozicionirao na taj način", požalio se Dos Santos AG Fightu pa nastavio u nešto žešćem tonu:

"Kada bi napravili usporedbu, koja se čak ni ne bi trebala koristiti, to bi vam bilo kao da žrtvu optužite za zločin, krađu, ubojstvo ili silovanje. Mislim da nije bilo namjerno, ali to ne znači da nije bilo ilegalno. Govore da sam se okrenuo, ali nisam. Već sam nekakvih osam sekundi bio tako postavljen i može se vidjeti kako lakat sjeda iza glave."

Popularni 'Cigano' dodao je i da smatra da se ovakve stvari događaju jer UFC u Ganeu vidi teškaša u usponu.

"Mislim da se tako ponašaju jer se ja trenutno nalazim u jednom negativnom trenutku svoje karijere, a on je lik koji je u usponu i koji je još uvijek neporažen. Možda se hvataju za to. Ne znam i nije me briga, samo tražim pravdu", zaključio je Dos Santos.

Je li po vama to bio ilegalan udarac?

Linker
03. svibanj 2024 23:51