UFC

Joanna Jedrzejczyk uklonjena sa službenih UFC-ovih rang ljestvica

Joanna Jedrzejczyk
 screenshot (YouTube, UFC)
Prigovori raznih borkinja po svemu sudeći su urodili plodom

Godinu i osam mjeseci nakon što je odradila svoju trenutno posljednju borbu, Joanna Jedrzejczyk prestala je biti dijelom UFC-ovih rang ljestvica. Bivša prvakinja slamka kategorije i jedna od najuspješnijih borkinja u UFC povijesti do ovog tjedna bila je druga izazivačica unutar svoje težinske skupine, ali čini se da je strpljenje jednostavno izgubljeno.

Joanna se, kao što je navedeno, nije borila od okršaja s Weili Zhang, kasnije proglašenim najboljom borbom 2020. godine. Više puta je izjavljivala kako nema namjeru prihvatiti bilo kakvu borbu nego da je njen cilj ponovno postati prvakinja. Ipak, tu joj posljednji rezultati ne idu u prilog, budući da je u čak četiri posljednje borbe za titulu poražena. S druge strane, to su joj i jedini porazi, no to nije dovoljno da bez barem jedne dobre pobjede dobije novu priliku za napasti pojas.

No, potvrđeno je kako je UFC ovaj potez napravio zbog njene neaktivnosti, što je dodatno potvrdio poznati MMA novinar i reporter, Mike Bohn s MMA Junkie portala. On je dobio informaciju kako će Poljakinja ponovno postati dijelom ljestvica čim odradi iduću borbu. Prema još nekim njemu dostupnim informacijama, to bi se moglo dogoditi u ožujku iduće godine, a tada će biti već preko dvije godine od njenog posljednjeg nastupa.

Tijekom proteklih mjeseca više je borkinja prigovaralo što se Joanna i dalje nalazi na službenom poretku. Posljednja od njih bila je Marina Rodriguez, koja je vjerovala kako je nakon pobjede protiv MacKenzie Dern trebala doći na njeno mjesto. Ista borkinja nakon ovog slijeda događanja je skočila s četvrtog na treće mjesto, ostavivši ispred sebe Weili Zhang i Carlu Esparzu.

Joannu ovako nešto neće previše zamarati. Ona sama zna svoju vrijednost, a iz njenog Instagram profila možemo lako zaključiti kako je kvalitetno uložila sve što je zaradila te kako trenutno uživa u životu. Vjerojatno jako dobro zarađuje i od Instagrama, društvene mreže na kojoj ju prati gotovo dva milijuna ljudi, a veliki broj objava joj je sponzorirano.

Linker
02. svibanj 2024 10:42