UFC

Julianna Pena: ‘Nisam sigurna da mi je gušenje bilo čvrsto, zato sam prvo pitala je li borba gotova‘

Julianna Pena

 Carmen Mandato/AFP
Snaga volje i ustrajnost ono su što je Juliannu Penu dovelo do ogromnog rezultata

Ne znamo je li veće iznenađenje i šok pobjeda Holly Holm nad Rondom Rousey, Rose Namajunas nad Joannom Jedrzejczyk ili ovo što je Julianna Pena napravila Amandi Nunes, no sva tri primjera govore nam o tome koliko MMA može biti uzbudljiv sport i kako nikoga ne smijemo otpisati. Posebno ako je ta osoba uložila jako puno same sebe u ostvarenje svog cilja. Upravo u tom smjeru vodila je i prva izjava Julianne Pene nakon pobjede koja joj je donijela titulu.

"Rekla sam vam da ne smijete sumnjati u mene. Snaga volje, fizička snaga i ustrajnost će napraviti rezultat", rekla je nova prvakinja dok je u Octagonu razgovarala s Joeom Roganom.

Okružena s obitelji te sa svojom kćeri u naručju, prvi dojmovi većinom su bili vezani uz to kako se osjeća, a to je nešto što je u takvoj situaciji teško i opisati.

Svakako je puno više toga rekla Lauri Sanko nakon što je napustila Octagon. S osmijehom na licu te uz puno sreće, ali bez pretjerivanja, iskreno je progovorila o borbi, za početak se osvrnuvši na prvu rundu, gdje se činilo da voda ide na mlin prvakinje.

"Mislim da me je udarcem poslala dolje, no nisam bila ugrožena na bilo kakav način. Pozvala sam je da dođe i napadne me. To je napravila, a kad sam osjetila njen pritisak, shvatila sam neke stvari. Ako je to njen pritisak i njena snaga, bit će ovo duga noć za nju jer ja tako mogu u nedogled. To zahvaljujem svom timu koji me je sjajno pripremio", rekla je Julianna, okrenuvši se drugoj rundi, u kojoj je na račun boksačkih razmjena odradio najbolji dio posla:

"Imam maljeve u obje ruke i namjeravala sam ih pustiti na posao, što sam i napravila. Dokazala sam samoj sebi da se mogu boriti bilo gdje. Ovdje moraš imati vještinu u svakom segmentu. Moraš biti spreman i opušten gdje god borba ode. Ja znam da to jesam."

Upitana je kad je prepoznala da se prvakinja lomi i kad je shvatila da je došla blizu ispunjenja svog cilja. Također, dobila je pitanje o gušenju kojim je borbu završila, budući da se većini gledatelja činilo da je Amanda jako brzo tapkala i predala borbu.

"Nakon što sam je nekoliko puta pogodila direktom sam vidjela da se nešto mijenja. Primijetila sam sve ono što sam radila na treningu. Što se tiče gušenja, mislila sam da nije bilo duboko koliko treba. Zbog toga sam u početku pitala komisiju je li gotovo, jesam li pobijedila", i sama je izrazila čuđenje, nakon čega nam je malo jasnija njena prva reakcija nakon završetka borbe.

Prije borbe je iznijela želju kako bi htjela biti inspiracija drugim djevojkama. Nakon što je postala prva majka prvakinja, što nekoliko izazivačica do sada nije uspjelo, to svakako je. I namjerava svojim primjerom motivirati puno mladih da ustraju u svojim ciljevima.

"Želim svakome pokazati da može učiniti što god želi. Ako imaš cilj guraj prema njemu i ne dozvoli da te itko omete. Imaš sposobnost napraviti ono što si zacrtaš. Vrijedim, znam da mogu biti tu i činiti što god želim. Kao majka, kao mlada osoba, ja to mogu i ja to želim", značajna je poruka.

Naravno da nije mogla izbječi pitanje o revanšu, koji trenutno izgleda kao realan slijed događaja, znajući koliko je Amanda napravila za ženski MMA i s kakvim je statusom ušla u ovu borbu.

"Možemo napraviti revanš sutra, idući tjedan ili idući mjesec, ja sam spremna. Šalim se, dugo sam bila u treningu i moja kći zaslužuje da provedemo nešto vremena zajedno. Ali, odmah nakon toga, spremna sam za revanš", potvrdila je koliko cijeni dosadašnju prvakinju.

Sad je zaslužila uživati u ovom rezultatu, neovisno o tome tko joj slijedi u prvoj obrani titule. I dalje ne znamo kakav je Amandin plan, ona će ga vjerojatno iznijeti nakon što nekoliko dana odmori te još jednom izvrti sve što se prije borbe i tijekom nje događalo.

Linker
26. travanj 2024 14:39