UFC

Justin Gaethje bijesan je na suca Beltrana: ‘Umalo sam milijun dolara izgubio zbog njega‘

Justin Gaethje

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Drugorangirani izazivač lake kategorije ljut je na lošu reakciju suca Mikea Beltrana

Uspješno je Justin Gaethje odradio svoj nastup na UFC 268 priredbi, savladavši čvrstog Michaela Chandlera. Borba dvojice boraca lake kategorije po mnogima je i najbolja borba ove godine, a svi su ostali oduševljeni nakon 15 minuta rata koji su nam ponudili Chandler i Gaethje.

Justin je na koncu zasluženo pobijedio jednoglasnom odlukom, no bez pobjede je mogao ostati u drugoj rundi. Naime, krajem spomenute dionice, došlo je do nenamjernog uboda u Justinovo oko od strane Chandlera. Gaethje je tražio pauzu od suca Mikea Beltrana, no sudac je poprilično loše i sa zadrškom reagirao.

Michael Chandler s pravom nije se zaustavio jer niti sudac nije dao takav znak. ''Iron'' je pogodio Gaethjea jednim snažnim udarcem u glavu prije nego li je Beltran napokon pauzirao meč. Gaethje je poprilično frustriran cijelom tom situacijom, iako je pobijedio.

''Ne volim kritizirati tipa - on je čovjek i svi radimo greške. Jednostavno mislim da gotovo svaki sudac koji je bio u kavezu tokom mojih borbi, ima pogled u očima, izgledaju kao da su šokirani i preplašeni situacijom koja se upravo dogodila. Shvaćam ih, ovo je stvarna životna situacija. Ali trebam ih fokusirane na igru. Ne radi se više niti o sekundama. Ovo je puno manje od sekundi. Ako želite zaustaviti akciju, morate svojim tijelom uskočiti između nas. Ako ćete primiti udarac, to vam mora biti okej.'', objasnio je Gaethje. u Anik&Florian podcastu.

Michael Chandler borac je koji posjeduje nokautersku moć i uistinu, da je Chandler tada nokautirao Gaethjea, puno bi se prašine podiglo oko takve pobjede. Gaethje bi se tim porazom udaljio od prilike za napasti titulu, a borba za naslov garantira mu nastup na PPV eventu i dobru zaradu.

''Bio je to jak udarac. Što da me nokautirao? Takve stvari mogu promijeniti cijeli smjer borbe. Ludost mi je da se ne ovo ne promatra kao veliki problem, jer za mene je to ogroman problem. Radi se o jedan milijun dolara ukoliko izgubim taj meč. To je tako puno novca koje bih eventualno izgubio.'', dodao je ''Highlight''.

Ono što posebno ljuti Justina jeste činjenica kako mu se Beltran nije ispričao, niti je priznao svoju pogrešku. Justin je ispričao kako ga je Beltran nakon prekida prvo pitao ''Je li u redu'', na što je Gaethje rekao da jeste jer se pribojavao prekida meča. Međutim, trebala mu je pauza na koju ima pravo, a Beltran je htio odmah nakon njegovog odgovora nastaviti meč. Sudac nije niti pregledao Justinovo oko, dojam je da Beltran nije bio niti svjestan zašto je točno došlo do prekida, a kasnije je samo opravdavao svoje postupke.

''Zato sam još uzrujaniji, jer je pokušao opravdati postupak. Ako bi on prihvatio da je zaje**o, onda bih makar imao sliku zašto se dogodilo i da se idući puta neće dogoditi. Moramo učiti iz takvih stvari.'', za kraj, izjavio je Justin Gaethje.

Linker
26. travanj 2024 16:48