UFC

Miesha Tate prisiljena otkazati borbu koja bi ju dovela korak do vrha

Miesha Tate
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Borba Mieshe Tate i Ketlen Vieire neće predvoditi UFC-ov Fight Night sredinom listopada

Nakon vrlo uspješnog povratka i pobjede nad Marion Reneau, u borbi koju su mnogi prozvali najboljom u njenoj karijeri, Miesha Tate trebala je 16. listopada napraviti korak više. Ugovaranjem borbe protiv Ketlen Vieire bilo je jasno kako bivša prvakinja i UFC žele vidjeti gdje se ona kvalitetom trenutno nalazi i ima li šanse zakoračiti još jednom prema samom vrhu. Nažalost, odgovor na to pitanje morat ćemo još malo pričekati.

Kako javljaju vodeći svjetski borilački mediji, Tate je spomenutu borbu prisiljena otkazati, a razlog je pozitivan test na COVID-19. Nije poznato s kakvim se simptomima Miesha susrela, tj. postoje li isti, no izolacija na koju je sad prisiljena bi negativno djelovala na završni dio njenog pripremnog kampa pa je to situacija koju si nije mogla dozvoliti. Borbu je otkazala, ali vjeruje da kako će uskoro biti poznat novi datum. Budući da je riječ o glavnoj borbi priredbe, odnosno borbi na pet rundi, namjerava li UFC ostati pri istom planu, prosinac se nekako čini najrealnija opcija. U suprotnom bi se borba mogla naći već na pokojem programu samo koji tjedan iza planiranog.

Vieiri bi ovo trebala biti prva borba nakon poraza koji je u veljači ove godine doživjela od Yane Kunitskaye. Moramo reći podosta neočekivanog, budući da je Brazilka kotirala kao kandidatkinja za napad na titulu, da bi se tim porazom ipak nekoliko stepenica udaljila od tako nečega.

Trenutno se čini kako bi djevojke mogle ostati glavnog borbom ove priredbe, odnosno da će tu poziciju preuzeti borba Holly Holm i Norme Dumont.

Linker
07. svibanj 2024 10:14