UFC

Otkriveno koliko će Conor McGregor donirati Poirierovoj dobrotvornoj zakladi

Conor McGregor
 screenshot/YouTube
Ono što je pri ugovoranju borbe najavio, Conor McGregor nakon iste će i napraviti

Borba Conora McGregora i Dustina Poiriera na kraju će imati i jednu ljudsku humanitarnu crtu. Kao što mnogi već znaju, Dustin je pokretač "Good Fight" zaklade, kojom pomaže djeci i mladima u teškim financijskim situacijama. Do sada je zajednici pomogao na više različitih načina, ali je svojim imenom doveo do toga da su njegovoj zakladi uplatili mnogi ljudi željni pomoći. Nakon UFC 257 priredbi jedan od njih postat će i Conor McGregor, koji je to već ranije najavio. Dustin je to zapravo potvrdio već na konferenciji za medije održanoj u četvrtak.

"Ne želim da ovo ispadne kao da jedan drugom dajemo masažu leđa, no želim vam otkriti kako su se Conor i njegov tim javili mojoj dobrotvornoj zakladi te su krenuli s procesom davanja donacija. Pa Conor, ovo ti kažem kao čovjek čovjeku, pomoći ćeš velikom broju ljudi", rekao je Poirier.

Direktor McGregor Sports & Entertainmenta, Alan Geraghty danas je potvrdio o kakvom se iznosu radi. McGregor će donirati pola milijuna dolara od svog osnovnog honorara, koji iznosi pet milijuna. Dustin je već ranije najavio kako će taj novac iskoristiti da bi izgradio MMA dvoranu u kojoj će djeca bez potrebnih financijskih sredstava moći besplatno trenirati, a također će se baviti i pomoći adolescentima koji često upadaju u probleme. Naime, i Dustin je u srednjoj školi bio jedan od takvih, čak je školu u jednom trenutku napustio.

Dustin će za borbu dobiti osnovni honorar od jednog milijuna dolara, a određenu svotu će donirati i on. Ono što nakon svake borbe Dustin daje svojoj zakladi je oprema u kojoj je nastupao, kao i sve vezano uz priredbu. Sve to onda proda na dobrotvornoj aukciji. Svoju opremu je za isti cilj nakon UFC 242 priredbe donirao i Khabib Nurmagomedov.

Linker
23. travanj 2024 08:32