UFC

UFC-ov borac napao protivnika zbog otkazivanja borbe pa i on otpao zbog neuspjelog skidanja kilograma

Ilia Topuria

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Tik pred vaganje UFC 270 ostao je i bez borbe Ilije Topurije protiv Charlesa Jourdaina

UFC 270 priredba trebala je na svom programu sadržavati vrlo zanimljivu borbu perolake kategorije između dva neporažena i vrlo perspektivna borca. 24-godišnjeg španjolsko-gruzijsko-njemačkog borca Ilije Topurije (11-0, 3-0 UFC) i Movsara Evloeva (15-0, 5-0 UFC) iz Rusije. No, ista je doživjela promjenu prošlog tjedna, nakon što je Evloev obolio od COVID-a. Kao zamjena uskočio je Charles Jourdain.

No, sad je borba otkazana na dan vaganja zbog zdravstvenih problema koje je Topuria doživio slijedom neuspješnog skidanja kilograma. I to ne bi bilo previše vrijedno spomena da kroz ovaj cijeli tjedan Gruzijac nije imao nekoliko neugodnih komentara prema svom prvobitno planiranom protivniku. Prvo putem Twittera, a onda i u medijima.

"Movsar više nije neporažen borac. Izgubio je svoj neporaženi omjer kad se nije ovdje pojavio. Rekao je da će me iskoristiti kao crvenu maramu na koridi. Evo, ja sam donio tu maramu, no gdje je on? Nitko ne zna, je*eš njega", rekao je Topuria tijekom gostovanja u MMA Houru dodavši kako ga Evloev više ne zanima:

"Želim se boriti protiv nekoga iz Top 10 nakon ove borbe. No, sad sam fokusiran na nju, a onda ćemo vidjeti što budućnost donosi."

Nažalost, Topuria se očito nije dovoljno fokusirao na svoju težinu, tako da je bio prisiljen i on otkazati ovu borbu. Tko zna, možda sad ponovno ugovore okršaj protiv Evloeva. Pojavile su se dodatne tenzije, a bilo bi šteta tu borbu ne vidjeti.

Što se tiče Topurije i njegovog profesionalnog omjera, ako ćemo gledati po njegovim kriterijima, nakon ovog više niti on nije neporažen, zar ne? Trebao bi idući puta možda malo pripaziti što govori, posebno ako njegov protivnik uistinu nije mogao utjecati na svoje otkazivanje borbe.

Linker
02. svibanj 2024 11:32