UFC

Ugovorena borba za Khabibovog nasljednika: Chandler dobiva priliku postati UFC prvak!

Michael Chandler
 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Novi UFC prvak postat će pobjednik borbe Michaela Chandlera i Charlesa Oliveire

Vrlo kratko nakon što je Dana White objavio službeno umirovljenje Khabiba Nurmagomedova, jednako tako službeno je objavljeno tko će se i kada boriti za upražnjenu titulu prvaka UFC-ove lake kategorije. Bit će to Michael Chandler i Charles Oliveira, koji će predvoditi UFC 262 priredbu. Ista se održava 15. svibnja, a lokacija trenutno nije poznata, budući da je sigurno kako će UFC istu pokušati dovesti pred publiku.

Ovo je zapravo svojevrsni preokret nakon informacije koju je donio Ariel Helwani, a prenesena je od strane svih relevantnih borilačkih medija. Prema njegovim izvorima, Michael Chandler bio je u pregovorima za borbu protiv Justina Gaethjea te su obojica istu već prihvatili. Sad se samo postavlja pitanje je li netko Helwaniju namjestio dobru "spin" udicu, na koju se on upecao ili je naglo došlo do promjene, na što je utjecala Khabibova konačna odluka i namjera Whitea da ga prestane nagovarati na povratak.

Bilo kako bilo, ljubitelji borilačkog sporta dobili su borbu s čijim se uparivanjem mnogi neće složiti, a za to je lako prepoznati razloga.

Po pitanju Oliveire (30-8, 18-8 UFC), njemu napad na titulu nitko neće osporiti. 31-godišnji Brazilac u UFC-u je već deset godina i savršeno je sazrio u jednog od najboljih boraca svijeta, čemu u prilog govori niz od osam pobjeda. Osim toga je riječ o atraktivnog borcu koji je porušio nekolicinu UFC rekorda i ima potencijal da ih u budućnosti još više popravi te pokoji novi pridoda. Dugo vremena jedan od najopasnijih grapplera podigao je svoju "stand up" borbu na nekoliko nivoa više i slijedom toga doveo se u poziciju borbe za tron.

Problem kod mnogih stvorit će Chandler (22-5, 1-0 UFC). Mnogi smatraju kako jedna UFC pobjeda, i to nad Danom Hookerom koji je u borbu protiv njega ušao nakon poraza, nikako ne može biti vrijedna borbe za naslov prvaka. S druge strane, Chandler je uz sebe stvorio već podosta veliki hype pa ova odluka UFC ne čudi. Posebno ako borac kojeg većina želi vidjeti u borbi za titulu ima drugačije planove.

Tu se naravno misli na Dustina Poiriera, koji bi po svakom sportskom smislu trebao biti Oliveirin protivnik u borbi za titulu. No, čini se kako je on za početak odabrao financijski isplativiju opciju, odnosno ono što će mu treća borba protiv Conora McGregora donijeti. Za pretpostaviti je da će pobjednik iste odmah postati prvi izazivač te je Dustin odlučio ono što je nazvao svojom glavnom ambicijom kratko staviti u drugi plan, uvjeren da će još jednom savladati McGregora, a onda u borbu za titulu ući kao jedna od najvećih UFC zvijezda.

Chandler i Oliveira već su trebali biti upareni, no UFC njihov okršaj nije uspio dogovoriti. Problem im je stvarao Oliveira, koji je na račun svojih rezultata tražio da borba bude za titulu. Sad kad mu je UFC bio u stanju to omogućiti, nema sumnje da je istu vrlo lako prihvatio.

Linker
26. travanj 2024 15:05