UFC

Usman se osvrnuo na Masvidalovu uvredu: ‘Teške riječi, pogotovo kada znamo da sam ti dao dvije prilike‘

Kamaru Usman
 DIEGO RIBAS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
‘Ne znam za vas, no meni se to čini kao smiješan komentar...‘

Kamaru Usman uvjeren je da mu Jorge Masvidal duguje jedno veliko "hvala" zbog prilike koju mu je omogućio.

Aktualni UFC-ov prvak u velter kategoriji mogao je birati između nekoliko opcija, no u konačnici je odlučio da će za svog idućeg izazivača ponovno imati popularnog 'Gamebreda'. Kako sam kaže, Usman je taj potez povukao jer nije htio slušati Masvidalova opravdanja za poraz u borbi koju je u srpnju prihvatio samo šest dana uoči održavanja UFC-a 251.

Usman je tada slavio uvjerljivom sudačkom odlukom, nakon toga je i obranio naslov u borbi protiv Gilberta Burnsa, dok je Jorge cijelo vrijeme strpljivo čekao i u konačnici dočekao novu priliku.

"Očekivao bih nekakvu zahvalnost. Budimo realni, dobio si priliku da zaradiš hrpu love i da se pobrineš za svoju obitelj. To vam samo pokazuje razliku između mene i nekih boraca. Pretpostavljam da on neke stvari govori samo kako bi prodao borbu. Evo, ranije mi je tijekom dana rečeno da me nazvao kukavicom, a to su poprilično teške riječi kada znaš da sam ti dao dvije prilike i da si na njima zaradio najviše novca u karijeri. Dvaput zaredom si u borbi za naslov i nazivaš me kukavicom... Ne znam za vas, no meni se to čini kao smiješan komentar", rekao je Usman u razgovoru s MMA Junkie portalom.

Unatoč tome što su tijekom karijere razmjenjivali teške riječi, Kamaru je za svog rivala pronašao i pokoju pohvalu.

"On je dobar borac, stvarno je. I to sam mu poštovanje uvijek pokazivao. Kao sportaš, da, smatram da je dobar borac, ali smatram i da sam ja sjajan. U usporedbi s dobrim borcima, rekao bih da sam ja elitni. Na kraju dana, to ćemo imati i priliku pokazati kada uđemo u Octagon."

Usman i Masvidal obračunat će se ovog vikenda u glavnoj borbi UFC-a 261 (Jacksonville, Florida).

Linker
26. travanj 2024 16:14