UFC

(VIDEO) UFC 274 Countdown: Dva meča za pojas i potencijalna borba godine čekaju nas ovaj vikend

Charles Oliveira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Justin Gaethje imat će novi pokušaj osvajanja titule u lakoj kategoriji

Nakon sjajne UFC 273 priredbe na kojoj smo uživali u sjajnim pobjedama Alexandera Volkanovskog, Khamzata Chimaeva, ali i Aljamaina Sterlinga, ovaj tjedan čeka nas nova UFC PPV priredba. UFC 274 naziv je eventa koji će se održati u Phoenixu, a čeka nas program prepun uzbuđenja.

Charles Oliveira drugi puta će braniti pojas prvaka u lakoj kategoriji, a protivnik će mu biti Justin Gaethje, koji drugi puta u karijeri napada pojas prvaka. Prvi pokušaj bio je neuspješan, a Khabib Nurmagomedov lakoćom ga je zaustavio u drugoj polovici 2020. godine.

Sunaslovna borba večeri donosi jos jedan obračun u kojem je ulog pojas prvaka, odnosno prvakinje. Rose Namajunas tron u slamka kategoriji branit će protiv Carle Esparze. Njih dvije obračunale su se još krajem 2014. godine u borbi za inauguralnu prvakinju slamka kategorije, a tada je slavila Esparza. Obje borkinje drastično su napredovale od tog meča i čeka nas zanimljiv revanš.

Borba koja privlači jednako, ako ne i više pažnje od dvije gore navedene, jeste ona između Michaela Chandlera i Tonyja Fergusona. Radi se o dvojici boraca lake kategorije koji uvijek garantiraju spektakl. Chandler je u seriji od dva uzastopna poraza, a Ferguson je izgubio u posljednja tri nastupa. Bitno je istaknuti da su gubili od boraca iz samog vrha kategorije, ali pobjeda je obojici imperativ. Nema sumnje kako će Ferguson i Chandler dati svoj maksimum unutar kaveza.

Gledat ćemo i borce kao što su Mauricio ''Shogun'' Rua (vs. Ovince St. Preux), Donald Cerrone, Joe Lauzon itd. ''Fight week'' je danas započeo, a UFC nas u takav tjedan tradicionalno uvodi svojim ''Countdown'' videima. Ovaj put pokrili su tri meča u sklopu serijala, a kako izgleda još jedan odličan ''Countdown'' video, pogledajte pri dnu teksta.

Linker
26. travanj 2024 19:08