UFC

(VIDEO) Ugrizom do otkaza: Pogledajte kako je Igor Severino ugrizao svog protivnika nakon čega je otpušten iz UFC-a

Igor Severino grize Andrea Limu | Ugriz na bicepsu Andrea Lime

 Screenshot (sk Fight)
20-godišnji brazilski borac muha kategorije dobio je otkaz već nakon prvog nastupa u UFC-u

Poprilično bizarno završio je meč između Igora Severina i Andrea Lime na sinoć održanom UFC on ESPN 53 eventu. Dva talentirana Brazilca ukrstila su rukavice na preliminarnom dijelu eventa, ponudili su jako atraktivnu i uzbudljivu prvu rundu, a u istom tempu nastavili su i tijekom druge dionice dvoboja.

Međutim, sredinom druge runde Igor Severino iz neobjašnjivih razloga doveo se do diskvalifikacije. Severino je imao pritisnutog Limu uz ogradu kaveza, zaključao je hvat i pokušavao je odvesti borbu u parter. Ipak, u jednom trenutku Severino je prislonio usta uz protivnikovu lijevu ruku i zatim ga je ugrizao za biceps lijeve ruke.

Andre Lima odmah se požalio sucu na ugriz od strane protivnika i uslijedila je pauza kako bi se utvrdilo govori li Andre Lima istinu. Sudac Chris Tognoni pregledavao je snimku spomenutog incidenta, a Lima je pokazivao otisak ugriza na svom bicepsu. Bilo je jasno kako je do ugriza uistinu došlo i Severino je diskvalificiran.

20-godišnjem Brazilcu ovo je bio debi u UFC-u, ali to će biti i njegov posljednji nastup u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji. Dana White odlučio mu je uručiti otkaz neposredno nakon eventa.

‘‘To je bio meč dvojice perspektivnih boraca. Ako ste frustrirani i želite pronaći izlaz iz borbe, mnoštvo je načina kojima to možete napraviti, ali najgora stvar je ugristi vašeg protivnika. Sada je otpušten i gubi najveću priliku u svom životu. Da ne spominjem kako će imati problema i s atletskom komisijom.‘‘, poručio je Dana White u obraćanju medijima.

Andre Lima s druge strane upisao je pobjedu u svom debitantskom nastupu unutar UFC-ovog kaveza, a osim pobjede, Lima je nagrađen i bonusom. Dana White odlučio se našaliti i uručio je takozvani ‘‘Bite bonus‘‘ (‘Bonus za ugriz‘).

25 tisuća dolara bio je prvotni iznos, ali nakon što je Andre Lima tetovirao natpis ‘‘dobio sam ‘bite bonus‘‘‘, White se oduševio i dodatno je podebljao iznos na 50 tisuća američkih dolara.

Kako je izgledala cjelokupna situacija i ugriz Severina, pogledajte klikom na LINK.

Linker
14. travanj 2024 21:04