REUTERS
VELIKO SRCE, ALI UZALUD

JEDAN OD NAJBOLJIH NAPADAČA SVIJETA ŽRTVA VELIKE PREVARE Uplatio novac za dvogodišnjaka koji boluje od karcinoma očiju, no taj dječak uopće ne postoji

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. studeni 2017. 00:19

Humanitarne akcije u Hrvatskoj često ujedine državu, napose ako je riječ o bolesnom djetetu. Ni u Poljskoj nije drukčije, međutim nakon posljednjeg događaja ljudi će sigurno s puno opreza sudjelovati u ovakvim akcijama. Robert Lewandowski, jedan od najboljih napadača na svijetu, bio je žrtva prijevare.

Bayernov strijelac htio je pomoći u akciji prikupljanja sredstava za dvogodišnjaka koji boluje od karcinoma očiju i za čiju je operaciju u SAD-u bilo potrebno skupiti 23.561 eura. Nakon što je već skupljeno milijun zlota, kapetan Poljske odlučio je donirati petinu od preostalog iznosa, no ispostavilo se da je riječ o prijevari. Bolesni dječak uopće ne postoji.

Football Soccer - SC Freiburg v FC Bayern Munich - German Bundesliga - Schwarzwald-Stadion, Freiburg, Germany - 20/01/17 - Bayern Munich's Robert Lewandowski celebrates after he scored in extra time.     REUTERS/Kai Pfaffenbach  DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER GAME. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
REUTERS/Kai Pfaffenbach / REUTERS

Uhićen 23-godišnjak koji je osmislio sve, nalazi se u istražnom zatvoru i preko svoje Facebook stranice objavio je kako će vratiti sav uplaćeni novac. U utorak je Lewandowski bio u državnom tužiteljstvu u Wroclawu.

- Robert Lewandowski ispitan je kako jedna od žrtava prijevare - potvrdila je Malgorzata Klaus, glasnogovornica tužiteljstva.

Linker
26. travanj 2024 11:28