Jan 16, 2018; Denver, CO, USA; Dallas Mavericks forward Dirk Nowitzki (41) guards Denver Nuggets center Nikola Jokic (15) in the second quarter at the Pepsi Center. Mandatory Credit: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports
Isaiah J. Downing / USA TODAY Sports / Reuters

Nikola Jokić i Dirk Nowitzki

PRIPREME ZA SP U KINI

NI REPLIKE DRESOVA OD PRIJE 80 GODINA NISU IM POMOGLE PROTIV MOĆNOG PROTIVNIKA Bogdanović, Bjelica i Jokić bit će pakleni trio

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 14.08.2019. u 09:56

 • Srbija je do pobjede stigla s 27 poena i pet asista Bogdana Bogdanovića, Nikola Jokić je dodao 14 poena, pet skokova i pet asista, a i Nemanja Bjelica je ubacio 11 poena.

  Srbija je sredila Litvu sa 95:91, u drugom pokusu, ovoga puta igranom u Kaunasu. I dok su oba izbornika u prvom beogradskom testu koristila puno opcije dva centra, sada na tom modelu više istraje Litva, jer je Adomaitis želio što više vremena koristiti Sabonisa i Valančiunasa zajedno.

  Srbija je tek nešto pokušala s Jokićem i Raduljicom zajedno, ali je Đorđević igrao (Milutinov nije bio u momčadi), s klasičnim četvorkama, Nemanjom Bjelicom i Stefanom Birčevićem.

  Srbija je do pobjede stigla s 27 poena i pet asista Bogdana Bogdanovića, Nikola Jokić je dodao 14 poena, pet skokova i pet asista, a i Nemanja Bjelica je ubacio 11 poena. Ukupno, ta trojka, kičma momčadi Saše Đorđevića, već sada izgleda napadački prilično moćno. U petorci bi svoje mjesto mogao imati defanzivni specijalac Dragan Milosavljević, te jedan od dva preostala playa - Stefan Jović ili Vaso Micić. Na klupi su još Gudurić, Simonović, Lučić, Raduljica, Marjanović...

  Srbija već sada ima veliki potencijal, a nove ispite imat će ovoga tjedna na Akropolis kupu, gdje će se sučeliti s Grcima, Talijanima i Turcima.

  Što se tiče Litve, vratio se u momčad Jonas Mačiulis, igrao je nešto i Renaldas Seibutis, ali vanjska linija Litve, osim Grigonisa, još nije u formi. Jonas Valančiunas je za 19 minuta u igri ubacio 18 poena i imao je sedam skokova, a za sada on bolje izgleda od Domantasa Sabonisa. Međutim, ima još vremena.

  Usput, Litavci su na ovoj utakmici proslavili osamdeset godina od naslova europskog prvaka, a taj se EP 1939. igrao baš u Litvi. U tu čast je Litva prvo poluvrijeme u Kaunasu igrala u replikama dresova reprezentacije koja je prije 80 godina bila prvak Europe.

  Iz drugih medija