REUTERS/Thomas Peter
POJEDINAČNE NAGRADE

PREDSTAVA U FINALU DONIJELA MU JE TITULU MVP-A FIBA je izabrala najbolje, među njima je jedno ime iz zemlje koja je bila daleko od borbe za medalje

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. rujan 2019. 19:11

Završilo je još jedno Svjetsko košarkaško prvenstvo. Prije današnjeg dana zadnjeg smo prvaka svijeta dobili prije pet godina, a sada bi njegovo ime trebalo biti poznato svake četiri godine. Novi sustav krovne košarkaške organizacije preživio je prvi ciklus od njegovog uvođenja. Više je, daleko više onih koji ga kritiziraju i smatraju smiješnim. No, dobro...

Bez europskih prvaka Slovenaca, bez Hrvatske, Latvije i još pokoje dobre reprezentacije do kraja su stigli Španjolci. Trinaest godina nakon njihovog zadnjeg slavlja u finalu su vrlo uvjerljivo svladali Argentinu.

Ne čudi stoga podatak da su dvojica od pet članova udarnog sastava ovoga turnira upravo članovi reprezentacije Furije. Najkorisniji igrač SP-a je Ricky Rubio, a osim njega tu je i Marc Gasol.

Ostali? Jedan sudionik finala, legendarni Luis Scola, jedan iz redova brončane Francuske, Evan Fournier, ali i Srbin Bogdan Bogdanović. Njegova momčad nije ušla u polufinale, ali FIBA nije mogla ne honorirati njegov strahovit šuterski nastup kroz protekla dva tjedna i epitet najboljeg strijelca turnira (ukupno je zabio 183 poena).

Linker
26. travanj 2024 05:06