Anton Maglica
 Jan Kruger/Getty Images / Jan Kruger Getty Images
HALO, KINA

BIVŠI NAPADAČ HAJDUKA OTKRIO KAKO SADA IZGLEDA ZEMLJA IZ KOJE JE KRENULA POŠAST 'Dobro je, nešto se pokrenulo! Rade shopping centri i sve trgovine'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. travanj 2020. 10:52

Ima optimizma, a odakle krenuti nego iz Kine. Odakle je i pesimizam preplavio svijet. U Kini se život normalizirao, ispričao nam je Anton Maglica, napadač drugoligaša Guizhou Hengfenga, koji je prije dva dana izašao iz dvotjedne samoizolacije.

- Trenirao sam već s momčadi - pohvalio nam se Maglica.

Kinesko je prvenstvo trebalo početi krajem veljače, ali zbog pandemije nije ni startalo već je odgođeno za bolja vremena.

Plaće nisu dirali

Zna li se kada je planiran start nove sezone?

- Sljedeći tjedan je sastanak, za sada je bitno da su svi u treningu. Kalkulira se s krajem travnja ili početkom svibnja, ali nema ništa precizno ni službeno najavljeno.

LIVERPOOL, ENGLAND - SEPTEMBER 28:  Leighton Baines of Everton and Anton Maglica of Apollon Limassol in action during the UEFA Europa League group E match between Everton FC and Apollon Limassol at Goodison Park on September 28, 2017 in Liverpool, United Kingdom.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
Alex Livesey/Getty Images / Alex Livesey Getty Images

U gradu Guiyang u provinciji Guizhou nalazi se više od četiri milijuna stanovnika koji se polako vraćaju u redovni životni ritam.

- Rade shopping centri i sve trgovine, ali nisu svi hoteli otvoreni. Mi se trenutno nalazimo u hotelu koji je samo za nas otvorio vrata. Izvan grada smo, imamo četiri terena na raspolaganju i nitko nije u hotelu osim nas. Dobro je, nešto se pokrenulo - optimistično nam je kazao Maglica.

Naziremo li kineski model i na europskom tlu? Klubovi u svojim hotelima kao trening-kampovima, pripremaju se u izolaciji i utakmice igraju bez gledatelja? Kina će sigurno ponuditi zanimljiv sigurnosni model, a da pritom i financijski segment bude zadovoljen s više strana.

Da, nismo plaće ni spomenuli. Zašto? Zato što ih ni Kinezi ne spominju.

- Plaće ni ugovore nitko u našem klubu nije dirao. Za ostale ne znam, mi smo prošli neokrznuti - podvukao je na kraju Anton Maglica.

Linker
26. travanj 2024 12:30