Damir Krajac / CROPIX CROPIX
DOČEK U PLAVOM SALONU

DINAMOVI JUNACI SE VRATILI U ZAGREB! MOMČADI I KREATORU MODROG ČUDA PRIREĐEN SVEČANI DOČEK Trener poručio: 'Volio bih da igramo protiv Real Madrida'

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 13. veljača 2020. 21:23

Dinamo je posljednjih godina etablirao svoje ime u vrhu europskog klupskog nogometa. No, nije samo seniorska momčad maksimirskog velikana zaslužna za velike stvari. Još jednom oduševili su juniori Dinama koji su se pobjedom nad imenjakom iz Kijeva plasirali u osminu finala juniorske Lige prvaka.

Večeras je u Plavom salonu maksimirskog stadiona, kako dolikuje velikim klubovima, održan svečani doček juniorske momčadi Plavih, predvođene trenerom Igorom Jovićevićem. Spomenuti stručnjak već dugo, kada su u pitanju mlađe kategorije maksimirskog kluba, radi odličan posao.

A nakon što su prošle sezone modre nade izbacile i Liverpool, te izborile nastup u četvrtfinalu Lige prvaka, i ove sezone plava družina na sličnom je tragu. Okupljenima se prigodnim riječima obratio predsjednik Dinama Mirko Barišić koji je istaknuo da je ovaj uspjeh možda mali korak za čovječanstvo, ali još jedan veliki korak i uspjeh za Dinamo koji niže svoje uspjehe bez obzira koja je modra momčad u pitanju.

Momčad iz Kijeva dočekali Antonio Marin i Tomislav Krizmanić, koji nisu nastupili u Kijevu, ali su dio ove super uspješne modre generacije. Ipak, posebne pohvale pripadaju i ovoga puta, kako igračima, tako i treneru Igoru Jovićeviću koji nije skrivao zadovoljstvo još jednim ostvarenim rezultatom.

- Naravno da sam iznimno zadovoljan i sretan i zbog same momčadi, i zbog kluba u cjelini. Igrali smo protiv iznimno teškog suparnika, koji je posebno opasan u tranziciji, ali je u konačnici presudila naša kvaliteta. Ovo nije samo moj uspjeh, nego i uspjeh svih u klubu, i naše akademije, i svih trenera, koji mi ove jako talentirane igrače predaju u ruke. Bez njihove pomoći ovog uspjeha ne bi bilo. Dinamo je i ovoga puta pokazao da je brend i izvan granica Lijepe Naše. U daljnjem natjecanju nema nekih posebnih želja iako, ako bih birao, volio bih da igramo protiv Reala ili nekog od portugalskih klubova - istaknuo je Jovićević.

Linker
27. travanj 2024 00:04