Foto: Boris Kovacev / CROPIX
NITKO TO NIJE OČEKIVAO

IZRAELSKI MEDIJI I NJIHOVA MOMČAD U NEVJERICI NAKON POTOPA NA MAKSIMIRU 'Ovakvu bespomoćnost još nisu osjetili: 'Bili smo išamarani i poniženi'

HAPOEL Potop u Maksimiru gurnuo u stanje šoka i izraelsku momčad i tamošnju javnost
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. srpanj 2018. 14:59

Moglo bi se reći da je visok poraz izraelskog prvaka Hapoel Beer-Sheve izazvao veliku nevjericu u tamošnjim medijima. Naime, rijetko tko je očekivao da bi izraelski predstavnik u kvalifikacijama za elitno natjecanje mogao doživjeti takvo poniženje protiv novoformirane Dinamove momčadi.

Dnevni list Haaretz u naslovu ističe: ‘Potpuni raspad izraelskog prvaka’. U tekstu o utakmici u Zagrebu autor navodi kako je Hapoelov vratar Anestis bio u sramotno lošem izdanju, te je obavio tek malo manje loš posao u odnosu na obranu igrača u crvenim dresovima. Sve je rezultiralo strašnim porazom, poniženjem koje je Beer-Shevu udaljilo od elitnog europskog nogometa, te će uzvrat biti samo formalnost koju treba odraditi, piše Haaretz.

U izvještaju s utakmice ističu se vrlo slabe reakcije grčkog čuvara mreže, koji je loše reagirao prilikom prva dva pogotka koji su Dinamu otvorili put prema pobjedi. Također mu se zamjeraju slabe intervencije prilikom dva Ademijeva pogotka, čime su razbijeni svi snovi o eventualnom povratku Izraelaca u utakmicu. Još jedna neodlučnost grčkog vratara omogućila je Hodžiću da postigne i peti pogodak, zaključuje autor.

SVE GOLOVE S UTAKMICE DINAMO - HAPOEL POGLEDAJTE OVDJE

‘Šok u Hapoelu: Bili smo išamarani i poniženi!’, naslov je u tabloidu Israel Hayorn. Novinar piše kako izraelski prvaci pokušavaju ponovno sastaviti kockice nakon poraza u Zagrebu koji im je donio osjećaj bespomoćnosti kakvog nisu imali prilike iskusiti u nedavnoj prošlosti. No, iako je puno igrača bilo ispod svoje razine, Hapoelov trener ne namjerava raditi drastične promjene u momčadi.

- Nije kriv samo naš vratar, cijela momčad nije odigrala kako treba. Ovakvo poniženje i bespomoćnost nismo dosad osjetili, ali ova momčad može izvući pouke iz teškog poraza i ovu tešku situaciju iskoristiti na pozitivan način - poručio je Hapoelov trener Barak Bakhar.

- Manje-više ništa nije funkcioniralo. Nadamo se da ćemo u uzvratu barem pobijediti Dinamo, kojem svaka čast na ovoj predstavi. Vidjeli smo odličnu momčad, dali smo im puno prostora koji su oni iskoristili. Mogu ih samo pohvaliti - zaključio je Bakhar.

Naravno, ni on ni bilo tko drugi u Hapoelu ne zanosi se vjerom u preokret, jasno im je da su u Maksimiru rekli zbogom Ligi prvaka za ovu sezonu. Izraelski mediji napominju i značajan financijski gubitak zbog ispadanja iz kvalifikacija za elitno natjecanje, jer Europska liga ipak donosi znatno manje novčane bonuse.

Dinamo, brojke

5,5 - godina Hapoel Beer Sheva nije pretrpio tako težak poraz kao u Zagrebu

14 - godina Dinamo je čekao tako uvjerljiv eurotrijumf, još od Beverena (6:1)

Linker
24. travanj 2024 16:16